Bullgaria në vend të dytë në Evropë për nga numri i grave në shkencë dhe në inxhinieri

Foto: @UN

Në 5 shtete të BE-së shumica e shkencëtarëve dhe inxhinierëve janë gra, tregojnë të dhënat e Eurostatit për vitin 2017, të shpallura në lidhje me Ditën ndërkombëtare të grave dhe vajzave në shkencë.

Në vend të parë për nga ky tregues është Lituania, ku gratë janë 57% prej të gjithë atyre që merren me shkencë. Pastaj renditen Bullgaria dhe Letonia me 53%. Në Portugali kjo përqindje është 51. Më pak janë gratë shkencëtare në Hungari dhe Luksemburg – vetëm 25%.


Më shumë nga rubrika

Deklaratat e para pas rezultateve të exit poll-it për zgjedhjet evropiane në Bullgari

Përfaqësuesit e partisë në pushtet GERB komentuan pas shpalljes së prognozave të para për zgjedhjet evropiane në Bullgari se ato ripohojnë besimin e madh ndaj GERB-it. Partia Socialiste Bullgare (BSP) refuzoi të komentojë rezultatet para se të përfundojë..

botuar më 19-05-26 9.41.MD

Sipas prognozave të para gjithsej pesë forca politike të Bullgarisë do të kenë përfaqësues të vet në Parlamentin Evropian

Sipas prognozave të exit poll-it të agjencive sociologjike, të shpallura në momentin e përfundimit të ditës zgjedhore në Bullgari, në Parlamentin e ri Evropian do të kenë përfaqësues të vet gjithsej 5 forca politike bullgare. Sipas agjencisë “Gallup..

botuar më 19-05-26 8.48.MD

Pjesëmarrja e votuesve në zgjedhjet evropiane në Bullgari është më e ulët sesa në disa vende të tjera në BE

Sipas exit poll-it të “Gallup International” për zgjedhjet evropiane në Bullgari, aktiviteti mesatar deri në orën 17.00 në vend është 24,7%. Agjencia vuri në dukje se të dhënat e saj janë të ngjashme me ato të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Në dallim..

botuar më 19-05-26 6.24.MD