Bullgaria në vend të dytë në Evropë për nga numri i grave në shkencë dhe në inxhinieri

Foto: @UN

Në 5 shtete të BE-së shumica e shkencëtarëve dhe inxhinierëve janë gra, tregojnë të dhënat e Eurostatit për vitin 2017, të shpallura në lidhje me Ditën ndërkombëtare të grave dhe vajzave në shkencë.

Në vend të parë për nga ky tregues është Lituania, ku gratë janë 57% prej të gjithë atyre që merren me shkencë. Pastaj renditen Bullgaria dhe Letonia me 53%. Në Portugali kjo përqindje është 51. Më pak janë gratë shkencëtare në Hungari dhe Luksemburg – vetëm 25%.


Më shumë nga rubrika

Ministria e Financave pret rritje të produktit të brendshëm bruto me 3.4 për qind për këtë vit

Ekonomia bullgare do të shënojë rritje nga 3.4 për qind për këtë vit. Këtë e tregon parashikimi i vjeshtës i Ministrisë së Financave, transmetoi Radioja Kombëtare. Vitin e ardhshëm parashikohet një vonesë deri në 3.3 për qind. Inflacioni do të jetë 2.8 për..

botuar më 19-10-21 3.37.MD

Rusia dhe Bullgaria kanë ndërmend të forcojnë bashkëpunimin ekonomik

Ministri i punëve të jashtme i Rusisë Sergej Llavrov njoftoi, se Korporata Shtetërore Rosatom është gati të përfshihet në procedurat për zgjedhjen e realizuesit të ndërtimit të Centralit Atomik Elektrik “Belene”. Jemi me shpresë, se korporata shtetërore..

botuar më 19-10-21 2.57.MD

U arrestuan dy migrantë nga Afganistani për shkak të përdhunimit të një vajze të mitur në Sofje

U arrestuan dy migrantë nga Afganistani për shkak të përdhunimit të një vajze të mitur në Sofje. Migrantët e arrestuar banojnë në një konvikt për refugjatë në kryeqytet. Incidenti është bërë para disa ditësh. Rasti po hetohet. Shtetasit e huaj janë..

botuar më 19-10-21 1.02.MD