Bullgaria në vend të dytë në Evropë për nga numri i grave në shkencë dhe në inxhinieri

Foto: @UN

Në 5 shtete të BE-së shumica e shkencëtarëve dhe inxhinierëve janë gra, tregojnë të dhënat e Eurostatit për vitin 2017, të shpallura në lidhje me Ditën ndërkombëtare të grave dhe vajzave në shkencë.

Në vend të parë për nga ky tregues është Lituania, ku gratë janë 57% prej të gjithë atyre që merren me shkencë. Pastaj renditen Bullgaria dhe Letonia me 53%. Në Portugali kjo përqindje është 51. Më pak janë gratë shkencëtare në Hungari dhe Luksemburg – vetëm 25%.


Më shumë nga rubrika

Shehi i centralit atomik

Kushtet e Bullgarisë para investitorit të ardhshëm në centralin atomik Belene

Në ofertën për zgjedhjen e investitorit strategjik për Centralin Elektrik Atomik Berene, të botuar në Gazetën Zyrtare të Bashkimit Evropian, shteti bullgar vë disa kushte të detyrueshme. Në vend të parë – se Kompania Energjetike Kombëtare, e cila..

botuar më 19-05-23 1.01.MD

Bullgaria kërkon më shumë leje për qarkullimin e kamionëve bullgarë në Evropë

Kuota e lejeve të CEMT (Konferencës Evropiane të Ministrave të Transportit) për transportuesit bullgarë me kamionë të kategorive Euro V dhe Euro VI duhet të shtohet 25%. Për këtë insistoi para Forumit Ndërkombëtar të Transportit në Lajpcig Ministri..

botuar më 19-05-23 12.38.MD
Nënpresidentja Jotova

Nënpresidentja Ilijana Jotova po përgatit një takim për studentët bullgarë nga jashtë

Nënpresidentja Ilijana Jotova bisedoi me Ministrin e punëve të jashtme Mlladen Marinov dhe me drejtorin e Drejtorisë “Migracioni” Nikollaj Nikollov, kurse pak para kësaj edhe me Ministrin e arsimit Krasimir Vëllçev. Tema e bisedimeve të tyre është..

botuar më 19-05-22 7.40.MD