Bullgaria në vend të dytë në Evropë për nga numri i grave në shkencë dhe në inxhinieri

Foto: @UN

Në 5 shtete të BE-së shumica e shkencëtarëve dhe inxhinierëve janë gra, tregojnë të dhënat e Eurostatit për vitin 2017, të shpallura në lidhje me Ditën ndërkombëtare të grave dhe vajzave në shkencë.

Në vend të parë për nga ky tregues është Lituania, ku gratë janë 57% prej të gjithë atyre që merren me shkencë. Pastaj renditen Bullgaria dhe Letonia me 53%. Në Portugali kjo përqindje është 51. Më pak janë gratë shkencëtare në Hungari dhe Luksemburg – vetëm 25%.


Më shumë nga rubrika

Godina e Tetarit Popullor në Sofje

Bullgarët shkojnë më shpesh në teatër, kurse vizitat e kinemave janë duke u pakësuar

Bullgarët shkojnë më shpesh në teatër dhe më pak në kinema. Gjatë vitit 2018 kinematë kanë qenë 96 me 226 ekrane. Projektimet kanë qenë 2.6% më pak, kurse vizitat në to – 11,3% më pak. Janë projektuar 8 575 filma. 1077 prej tyre kanë qenë bullgarë,..

botuar më 19-05-22 4.39.MD

U vunë themelet e lidhjes së gazit mes Bullgarisë dhe Greqisë

Kryeministrat e Bullgarisë dhe të Greqisë Bojko Borisov dhe Alexis Tsipras vunë gurin e themelit të lidhjes së gazit nga Komotini deri në Stara Zagora. Interkonektori ka rol kyç për tërë regjionin dhe Evropën dhe çon në diversifikimin real të burimeve..

botuar më 19-05-22 2.39.MD

Të gjithë që dëshirojnë të investojnë në centralin atomik “Belene” tashmë mund të parashtrojnë ofertat e tyre

Procedura e zgjedhjes së investitorit strategjik për projektin e centralit atomik “Belene” u publikua sot në gazetën zyrtare të Bashkimit Evropian. Kështu filloi të skadojë afati prej 90 ditësh për parashtrimin e ofertave për pjesëmarrje në projekt...

botuar më 19-05-22 12.08.MD