Një qen bullgar u bë shpëtimtar dhe hero në Gjermani

Foto: dw.com

Historia e qenit bullgar Mina, i cili e shpëtoi pronarin e tij nga zjarri, por me çmimin e jetës së tij, u përshkrua në mediet gjermane. Në orët e herëta të një dite të shtunë të muajit shkurt në lagjen Holclar në Bon shpërtheu zjarr. Shtëpia e pronares 75 vjeçe të qenit Mina u shkatërrua nga zjarri. Gruaja mbeti e gjallë, sepse ishte zgjuar nga të lehurat e qenit të saj Mina. Në sajë të qenit, gjermania arriti të dalë nga shtëpia e saj. Por qeni mbeti brenda. Zjarrfikësit nuk e lajuan gruan të kthehet mbrapa dhe ta nxjerrë jashtë qenin – ishte vonë dhe situata ishte tepër rrezikuese. Disa ditë pas incidentit tragjik mediet vendase i kushtuan vëmendje historisë së qenit. Reporteri i gazetës gjermane “Gjeneral Ancajger” (General-Anzeiger-bonn.de), i cili e kishte pasqyruar zjarrin, tregoi përpara Diçe Veles se Mina është një qen bullgar, i adoptuar përpara 3 vjetëve në Gjermani, përmes ndërmjetësisë së shoqatës së Bonit për mbrojtje të kafshëve. Nga azili aty sqarojnë se çdo muaj mbërrijnë nga 3 qen nga azilet bullgare, të cilët gjejnë pronarët e tyre në Gjermani.

Më shumë nga rubrika

Kontrata e martesës si rezultat i kulturës së rritur financiare të bullgarëve

Kontrata martesore është diçka e re në legjislacionin bullgar. Si një institut i drejtësisë familjare është aplikuar më 1 tetor 2009 me hyrjen në fuqi të Kodit të ri të Familjes. Deri atëherë çdo gjë e fituar gjatë kohës së martesës është..

botuar më 19-03-19 1.25.MD

Çaste të kapura nga afër dhe nga larg ruajnë kujtesën bullgare

Në atdheun e skulptorëve dhe piktorëve   më të mëdhenj – Itali, statuja e Leonardo da Vinçit, e cila pret dhe përcjell turistët nga mbarë bota në aeroportin “Fiumiçino”, është vepër e një bashkatdhetari tonë. Quhet Asen Pejkov, por janë pak..

botuar më 19-03-19 12.29.MD
Ilijana Jotova:

“Arsim pa kufi” – mundësi për mësim dhe realizim në mbarë botën u paraqitën në Sofje

Në vazhdim të dy ditëve (15 dhe 16 mars) të rinjtë që kërkojnë universitete të përshtatshme dhe mundësi për zhvillim, patën shansin të njihen me programet e paraqitura për arsim, për stazh dhe për punë në kuadrin e ekspozitës “Arsim pa kufi” dhe..

botuar më 19-03-18 3.24.MD