Një ekspozitë me piktura të gazetarit nga Radioja Kombëtare Bullgare Stojan Radev tregon horizontet krijuese përtej profesionit

Foto: BNR

Korrespondenti i Radios Kombëtare Bullgare në qytetin Sliven Stojan Radev, hapi ekspozitën e tij të parë vetjake. Pikturat janë 20 dhe janë peizazhe, të pikturuara gjatë 3 vjetëve të fundit.

Ato janë të renditura në hyrjen përpara studios numër 1 në godinën qendrore të radios në Sofje. Ekspozitën e vet gazetari e ka titulluar “Frymëzim”. Mbi kanavacë janë paraqitur pamje nga deti, rrugicat e vjetra prej kalldrëmi në qytetet Zheravna dhe Kotell, si dhe Ballkani i Slivenit.

Krijimtaria nuk është si një makinë kopjimi. Përmes pikturave të mia unë tregoj emocionin tim...Disa piktura janë spastruar nga tingëllimi modern, që të mund të kthehem një hap mbrapa, të shikohet sesi janë dukur rrugët pa automobila, pa këtë dinamikë të ditëve të përditshme” tregon autori.

Më shumë nga rubrika

Anton Mitov, “Fshataret bëjnë pazar në Sofje”

Pallati i Arteve të Bukura i Sofjes na ofron një “udhëtim në kohë”

Për më shumë se 10 muaj (nga 1 marsi i vitit 2019 deri më 12 janar të vitit 2020) në qendër të kryeqytetit mund të shihet një ekspozitë origjinale me titull “Pallati për artin”. Ajo përbën një udhëtim në kohë, kur godina qendrore e Galerisë Kombëtare me..

botuar më 19-03-17 11.30.PD

Galeria e Arteve Figurative e Sofjes paraqet koleksionin e vet prej video-artit modern bullgar

Galeria e Arteve Figurative e Sofjes paraqet koleksionin e vet prej video-artit modern bullgar. Ekspozita paraqet seleksionimin e video-veprave prej fondit të galerisë, të cilat komentojnë probleme sociale në shoqërinë bullgare gjatë viteve të..

botuar më 19-03-16 10.35.PD

“Biseda për gra” në shtëpinë e Serjakovit

Në muajin më të butë dhe ledhatues, në të cilin festojmë ardhjen e pranverës dhe ditën e Shën Vangjelizmoit , shtëpia e vjetër e Serjakovit na ofron “Biseda për gra” – një ekspozitë me portretet e 27 zonjave me fytyra, fate dhe role të ndryshme jetike...

botuar më 19-03-14 3.43.MD