Specialistët e teknologjive të informacionit janë të kënaqur me kushtet për zhvillim në Bullgari

Foto: endava.com

Vetëm 10% prej specialistëve bullgarë në sektorin IT mendojnë se mund të fitojnë mundësi më të shumta, po të zgjedhin të punojnë jashtë vendit. Këtë e tregon anketa e kompanisë ndërkombëtare për shërbime në fushën e teknologjive të informacionit Endava, e zhvilluar ndër 150 inxhinierë të softuerit nga kompani të ndryshme në Bullgari. Sipas 90% prej tyre me rëndësi më të madhe për zhvillimin e karrierës së suksesshme është trajnimi suplementar. Pothuaj 40% prej të anketuarve janë gati të kërkojnë perspektiva më të mira duke ndryshuar vendin e punës.


Më shumë nga rubrika

Autoritetet bullgare spastrojnë nga regjistrat mbi 60 000 “kafshë virtuale”

Autoritetet veterinare fshinë nga sistemi i vet informativ mbi 60 000 kafshë bujqësore. Masat janë një pjesë nga inventarizimi i filluar për spastrimin e “kafshëve virtual”, për të cilat fermerët e paskrupullt marrin subvencione në bazë të..

botuar më 19-05-20 6.25.MD

Ambasada e re e Gjermanisë në Sofje do të jetë gati në fund të vitit 2020

Në një ceremoni festive në praninë e dy ministrave të jashtëm të Bullgarisë dhe të Gjermanisë, Ekaterina Zaharieva dhe Hajko Maas u bë gërmimi i parë për ndërtimin e ambasadës së re gjermane në Sofje. Gjatë kohës së ceremonisë të dy ministrat..

botuar më 19-05-20 5.51.MD

Bullgaria do që bisedimet në Shtetet e Bashkuara të normalizojnë çmimet për F-16

Gjatë kohës së bisedimeve nuk flitet për çmime, por disa nga parametrat e marrëveshjes për F-16 nuk janë të leverdishme dhe çmimet duhet të normalizohen, tha ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov. Nuk bëhet fjalë të pakësohet çmimi për llogari..

botuar më 19-05-20 4.38.MD