Bullgaria këmbëngul që të vazhdojnë bisedimet me Turqinë për anëtarësinë e saj evropiane

Foto: BGNES

Bullgaria është kundër ndërprerjes së bisedimeve për anëtarësimin e Turqisë në BE. Këtë e deklaroi Ministrja bullgare e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva. Ajo komentoi rekomandimin e miratuar nga Parlamenti Evropian për mospranimin e Turqisë në BE. Nuk është në interes të Bashkimit për t’i ndërprerë bisedimet me Turqinë. Një pjesë e madhe e shoqërisë turke është proevropiane. Sigurisht që ky është një proces dypalësh. Turqia duhet të zbatojë reformat e domosdoshme dhe të bëjë përpjeke për aderimin e saj. Rezoluta nuk e detyron në asnjë mënyrë Këshillin e BE-së, ose KE-në për ta marrë këtë vendim. Por ne mendojmë se duhet të bëjmë përpjekje që ta kthejmë Turqinë në rrugën e reformave, sesa t’i ndërpresim bisedimet” – vuri në dukje zonja Zaharieva.

Më shumë nga rubrika

Autoritetet bullgare spastrojnë nga regjistrat mbi 60 000 “kafshë virtuale”

Autoritetet veterinare fshinë nga sistemi i vet informativ mbi 60 000 kafshë bujqësore. Masat janë një pjesë nga inventarizimi i filluar për spastrimin e “kafshëve virtual”, për të cilat fermerët e paskrupullt marrin subvencione në bazë të..

botuar më 19-05-20 6.25.MD

Ambasada e re e Gjermanisë në Sofje do të jetë gati në fund të vitit 2020

Në një ceremoni festive në praninë e dy ministrave të jashtëm të Bullgarisë dhe të Gjermanisë, Ekaterina Zaharieva dhe Hajko Maas u bë gërmimi i parë për ndërtimin e ambasadës së re gjermane në Sofje. Gjatë kohës së ceremonisë të dy ministrat..

botuar më 19-05-20 5.51.MD

Bullgaria do që bisedimet në Shtetet e Bashkuara të normalizojnë çmimet për F-16

Gjatë kohës së bisedimeve nuk flitet për çmime, por disa nga parametrat e marrëveshjes për F-16 nuk janë të leverdishme dhe çmimet duhet të normalizohen, tha ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov. Nuk bëhet fjalë të pakësohet çmimi për llogari..

botuar më 19-05-20 4.38.MD