Rritja e çmimeve të banesave në Bullgari e tejkalon atë në tregun botëror

Foto: BGNES

Çmimet e banesave tek ne janë rritur 6,3% gjatë vitit 2018 dhe Bullgaria po ndodhet në vend të 20-të në botë për nga rritja e çmimeve të pronave të patundshme, tregon analiza e kompanisë së konsultimeve Knight Frank. Kjo është një prapambetje me 6 vende në krahasim me vitin e mëparshëm. Për herë të parë në krye të klasifikimit është Sllovenia me rritje vjetore 15,1%. Çmimet mesatare të pronave për banim në 56 shtetet e analizuara nga Knight Frank gjatë vitit 2018 janë rritur 4,3%.


Më shumë nga rubrika

Italia e përkrah anëtarësimin e Bullgarisë në Shengen

Pasi u takua me Kryetaren e Senatit të Republikës së Italisë Maria Casellati, Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva bëri të ditur se Italia e përkrah anëtarësimin e Bullgarisë në Shengen. Rritja e vëllimit të investimeve italiane në Bullgari..

botuar më 19-05-23 7.16.MD
Audrey Azoulay

Drejtoresha e përgjithshme e UNESKO-s Audrey Azoulay është në Bullgari për Ditën e kulturës bullgare dhe të shkrimit sllav

Me ftesë të Presidentit Rumen Radev më 23 dhe 24 maj për vizitë zyrtare në Bullgari është drejtoresha e përgjithshme e Organizatës për Edukim, Shkencë dhe Kulturë të Kombeve të Bashkuara (UNESKO) Audrey Azoulay. Ajo do të përfshihet në shënimin solemn..

botuar më 19-05-23 7.06.MD

Mbi 2500 vëzhgues nga 14 organizata joqeveritare do të monitorojnë zgjedhjet për Parlament Evropian ditën e diel në Bullgari

Për zgjedhjet për Parlament Evropian ditën e diel, më 26 maj, janë regjistruar mbi 2500 vëzhgues nga 14 organizata joqeveritare. Këtë e bëri të ditur Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ). Komisioni shënoi si problem se një pjesë prej zgjedhësve nuk mund..

botuar më 19-05-23 6.54.MD