U hap një ekspozitë arkeologjike me eksponate nga Bullgaria, Serbia dhe Maqedonia e Veriut

Foto: BGNES

Ministri i Kulturës Boill Banov dhe Kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev inauguruan në Shkup ekspozitën “100 vjet Trebenishte”. Ekspozita e organizuar në bashkëpunim me muzetë në Sofje, Beograd dhe Ohër, paraqet zbulimet e nekropolit të pasur dhe unikal nga epoka e bronzit pranë fshatit Trebenishte. Zbulimet e para u bënë jo larg Liqenit të Ohrit rastësisht nga ushtritë bullgare në vitin 1918. Në zbulimet morën pjesë arkeologët Karel Shkorpil dhe Bogdan Fillov. Për herë të para janë paraqitur pothuajse të gjitha zbulimet para publikut të gjerë. Ekspozita do të mbetet në Shkup deri më 15 shtator, ndërsa pas kësaj do të paraqitet në Sofje dhe Beograd.

Më shumë nga rubrika

Biznesi shpallet për lidhjen e asistencave sociale me kualifikimin dhe alfabetizmin

Dhoma Ekonomike Bullgare u shpreh në përkrahje të projektligjit për ndryshim dhe shtim të Ligjit të Asistencave Sociale. Qëllimi i projektit është që të ndryshohen rrënjësisht kushtet për asistencat sociale dhe ato të lidhen me pjesëmarrjen e formave të..

botuar më 19-03-19 6.26.MD

Joshja e fshatit Momçillovci dhe e malit Rodopa pushtojnë edhe Kinën

Forumi “Joshja e fshatit Momçillovci dhe e malit Rodopa” më 26 mars do të prezantojë në Pekin këtë fshat para diplomatëve, biznesmenëve dhe rretheve akademike. Pjesëmarrësit do të njihen me projektin për krijimin e bërthamës turistike për pushim..

botuar më 19-03-19 6.11.MD

Sofja u radhit në vendin e 90-të në klasifikimin e qyteteve më të shtrenjta për jetesë

Kryeqyteti bullgar Sofja u radhit në vendin e 90-të në klasifikimin e qyteteve më të shtrenjta për jetesë në botë, duke përparuar me 29 vende. Këtë e tregon një analizë e Ekonomist Intelixhëns Junit (EIU). Sofja ofron një raport të mirë midis çmimit dhe..

botuar më 19-03-19 4.29.MD