Papunësia në Bullgari është 6.2 për qind

Foto: Radio Vidin

Numri i të papunëve të regjistruar në zyrat e punësimit po vazhdon të ulet dhe gjatë muajit shkurt ai arriti 205 013 veta. Ulja në krahasim me muajin janar është 2,1%, bëri të ditur Agjencia e Punësimit. Në krahasim me shkurtin e vitit 2018 të papunët janë me afro 25 600 veta më pak. Papunësia gjatë shkurtit është 6,2%, që në krahasim me muajin shkurt të vitit 2018 përbën ulje me 0,8%. Vendet e lira të punës gjatë shkurtit janë 14 875. 84.7% prej tyre janë në sektorin privat. Përqindja më e madhe e vendeve të lira të punës është në industrinë përpunuese – 26 %, në hotelet dhe restorantet - 17%, ndërsa në tregtinë dhe në remontin e automobilave dhe motoçikletave - 12%.

Më shumë nga rubrika

Papunësia gjatë muajit shtator mbetet e pandryshuar

Niveli i papunësisë së regjistruar në vend ruhet edhe gjatë muajit shtator. Përqindja e llogaritur – 5.3, nuk ka ndryshuar tashmë tre muaj me radhë. Sipas bazës vjetore në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2018 statistika administrative e Agjencisë..

botuar më 19-10-15 3.15.MD
Presidenti bullgar Rumen Radev

Presidenti Radev i bëri thirrje qeverisë për të propozuar një plan të përbashkët evropian për migracionin

Në një takim me Kryeministrin Bojko Borisov Presidenti Rumen Radev i bëri thirrje qeverisë për ta shtruar në Këshillin e BE-së çështjen për përpunimin e një plani të përbashkët evropian për reaksion në rast rritjeje të menjëhershme të presionit të..

botuar më 19-10-15 2.22.MD
Ekaterina Zaharieva dhe Rumen Radev

Presidenti dhe diplomatja e parë takohen sot me konsujt e nderit të Bullgarisë

Presidenti Rumen Radev dhe Zv.Kryeministrja dhe Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva do të takohen sot me mbi 70 konsujt tanë të nderit jashtë Bullgarisë. Ndër temat për diskutim janë aderimi i vendit ndaj mekanizmit valutor ERM II,..

botuar më 19-10-15 11.20.PD