Papunësia në Bullgari është 6.2 për qind

Foto: Radio Vidin

Numri i të papunëve të regjistruar në zyrat e punësimit po vazhdon të ulet dhe gjatë muajit shkurt ai arriti 205 013 veta. Ulja në krahasim me muajin janar është 2,1%, bëri të ditur Agjencia e Punësimit. Në krahasim me shkurtin e vitit 2018 të papunët janë me afro 25 600 veta më pak. Papunësia gjatë shkurtit është 6,2%, që në krahasim me muajin shkurt të vitit 2018 përbën ulje me 0,8%. Vendet e lira të punës gjatë shkurtit janë 14 875. 84.7% prej tyre janë në sektorin privat. Përqindja më e madhe e vendeve të lira të punës është në industrinë përpunuese – 26 %, në hotelet dhe restorantet - 17%, ndërsa në tregtinë dhe në remontin e automobilave dhe motoçikletave - 12%.

Më shumë nga rubrika

Kërkohet ndërrim i dokumenteve për prejardhje bullgare me certifikatë për zotërimin e gjuhës bullgare

Shumë nga kandidatët me prejardhje bullgare për shkollat e larta bullgare theksojnë se kanë probleme me gjuhën. Për këtë arsye Universiteti i Sofjes “Shën Klimenti i Ohrit” organizon kurse verore përgatitore, njoftoi profesoresha Svetozara Hallaçeva nga..

botuar më 19-06-14 3.48.MD

Kryeministri Borisov mirëpriti hapjen e ambasadës së Emirateve të Bashkuara Arabe në Bullgari

Pasi aktivizuam marrëdhëniet midis Bullgarisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe është me rëndësi të ruajmë dinamikën e tyre dhe të vazhdojmë të zhvillojmë bashkëpunimin e frytshëm. Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov në një takim me ministrin e jashtëm të..

botuar më 19-06-14 3.11.MD

Inflacioni vjetor në Bullgari është 3,5%

Instituti Kombëtar i Statistikës njofton se, inflacioni në Bullgari që nga fillimi i vitit (maj 2019 kundrejt dhjetorit të vitit 2018) është 1.8%, kurse inflacioni vjetor për majin e vitit 2019 kundrejt majit të vitit 2018 është 3.5%. Inflacioni..

botuar më 19-06-14 12.56.MD