Papunësia në Bullgari është 6.2 për qind

Foto: Radio Vidin

Numri i të papunëve të regjistruar në zyrat e punësimit po vazhdon të ulet dhe gjatë muajit shkurt ai arriti 205 013 veta. Ulja në krahasim me muajin janar është 2,1%, bëri të ditur Agjencia e Punësimit. Në krahasim me shkurtin e vitit 2018 të papunët janë me afro 25 600 veta më pak. Papunësia gjatë shkurtit është 6,2%, që në krahasim me muajin shkurt të vitit 2018 përbën ulje me 0,8%. Vendet e lira të punës gjatë shkurtit janë 14 875. 84.7% prej tyre janë në sektorin privat. Përqindja më e madhe e vendeve të lira të punës është në industrinë përpunuese – 26 %, në hotelet dhe restorantet - 17%, ndërsa në tregtinë dhe në remontin e automobilave dhe motoçikletave - 12%.

Më shumë nga rubrika

Ministrja Temenuzhka Petkova

Temenuzhka Petkova: Marrëveshja për CEZ nuk do të rrezikojë sigurinë energjike të vendit

Ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova deklaroi se marrëveshja për shitjen e biznesit të kompanisë energjetike CEZ në Bullgari nuk do të rrezikojë sigurinë energjetike të Bullgarisë. “Kjo është një marrëveshje që do të realizohet sipas..

botuar më 19-06-21 5.46.MD

Neno Dimov kontrolloi punën e lidhur me restaurimin e Stepave Ponto-Sarmate afër Detit të Zi

Ministri i mjedisit Neno Dimov kontrolloi veprimet e para të lidhura me projektin pilot të Bashkisë Kavarna pranë Detit të Zi për restaurimin e Stepave Ponto-Sarmate. Projekti është i parë jo vetëm për Bullgarinë, por për tërë Evropën. Për..

botuar më 19-06-21 5.29.MD
Kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev

Zoran Zaev: E kaluara e përbashkët duhet të na bashkojë

“Me Bullgarinë nënshkruam marrëveshje për miqësi dhe bashkëpunim, e jo për probleme dhe përleshje publike. Ramë dakord se momentet e përbashkëta nga e kaluara duhet të na bashkojnë, e jo të na ndajnë”. Këtë e shkroi Kryeministri maqedonas Zoran..

botuar më 19-06-21 4.44.MD