Papunësia në Bullgari është 6.2 për qind

Foto: Radio Vidin

Numri i të papunëve të regjistruar në zyrat e punësimit po vazhdon të ulet dhe gjatë muajit shkurt ai arriti 205 013 veta. Ulja në krahasim me muajin janar është 2,1%, bëri të ditur Agjencia e Punësimit. Në krahasim me shkurtin e vitit 2018 të papunët janë me afro 25 600 veta më pak. Papunësia gjatë shkurtit është 6,2%, që në krahasim me muajin shkurt të vitit 2018 përbën ulje me 0,8%. Vendet e lira të punës gjatë shkurtit janë 14 875. 84.7% prej tyre janë në sektorin privat. Përqindja më e madhe e vendeve të lira të punës është në industrinë përpunuese – 26 %, në hotelet dhe restorantet - 17%, ndërsa në tregtinë dhe në remontin e automobilave dhe motoçikletave - 12%.

Më shumë nga rubrika

Angell Xhambazki

Angell Xhambazki i ftoi eurodeputetët e rinj të veprojnë së bashku në lidhje me pakon “Mobiliteti I”

Angell Xhambazki, i cili do të vazhdojë të jetë deputet në përbërjen e re të Parlamentit Evropian dhe i cili është nga partia VMRO, i ftoi të gjithë eurodeputetët bullgarë, transportuesit dhe përfaqësuesit e Ministrisë së Transportit në një..

botuar më 19-06-17 11.47.PD

Sot është Trinia e Shenjtë

Sot, 51 ditë pas Pashkës të krishterët ortodoksë kremtojnë Shpirtin e Shenjtë. Në traditën popullore kjo është Dita e Shpirtrave (Duhovden). Në të Kisha Ortodokse lavdëron Trininë e Shenjtë - Zotin Perëndi, Birin e Perëndisë dhe Shpirtin e..

botuar më 19-06-17 11.31.PD
Kryetarja e Partisë Socialiste Bullgare Kornelija Ninova

Liderja e Partisë Socialiste shpjegoi tërheqjen e dorëheqjes së saj

Në një intervistë televizive kryetarja e Partisë Socialiste Bullgare (BSP) Kornelija Ninova shpjegoi se të dielën në kongresin e jashtëzakonshëm të partisë e ka tërhequr dorëheqjen e saj të shpallur publikisht pak më herët, sepse e kanë bindur ta..

botuar më 19-06-17 11.01.PD