Papunësia në Bullgari është 6.2 për qind

Foto: Radio Vidin

Numri i të papunëve të regjistruar në zyrat e punësimit po vazhdon të ulet dhe gjatë muajit shkurt ai arriti 205 013 veta. Ulja në krahasim me muajin janar është 2,1%, bëri të ditur Agjencia e Punësimit. Në krahasim me shkurtin e vitit 2018 të papunët janë me afro 25 600 veta më pak. Papunësia gjatë shkurtit është 6,2%, që në krahasim me muajin shkurt të vitit 2018 përbën ulje me 0,8%. Vendet e lira të punës gjatë shkurtit janë 14 875. 84.7% prej tyre janë në sektorin privat. Përqindja më e madhe e vendeve të lira të punës është në industrinë përpunuese – 26 %, në hotelet dhe restorantet - 17%, ndërsa në tregtinë dhe në remontin e automobilave dhe motoçikletave - 12%.

Më shumë nga rubrika

Gjysma e firmave në Bullgari nuk kanë asnjë punëtor veç pronarit

Një anketim i Institutit Statistikor Kombëtar zbuloi, se çdo firmë e dytë aktive në Bullgari është pa asnjë nëpunës dhe në të punon vetëm pronari. Jeta e një firme të re zgjatet mesatarisht nën një vit. Në vitin 2016 firmat me pronësi të vetme ishin..

botuar më 19-06-14 9.42.PD

Protestë me vetura kundër çmimeve të larta të karburanteve në Sofje

Në qendrën e Sofjes në një nga bulevardet kryesore kaloi një kolonë automobilash në shenje të protestës kundër çmimeve të larta të karburanteve. Që prej një muaji çmimet e tregjeve ndërkombëtare ulen, ndërsa në Bullgari – rriten. Informuam shtetin në..

botuar më 19-06-13 7.35.MD
Danaill Kirillov

Ministri i drejtësisë do të japë dorëheqje në se deri në shtator nuk do të hiqet monitorimin e Bullgarisë

Ministri i drejtësisë Danaill Kirillov tha, se do të japë dorëheqje, në se Mekanizmi i Bashkëpunimit dhe Kontrollimit të Bullgarisë nuk do të hiqet deri në fund të mandatit të Komisionit Evropian. Ai shpjegoi, se këtë pozitë të vet ai e deklaroi para..

botuar më 19-06-13 4.56.MD