Në Bullgari ka sipërmarrës të rinj me kulturë të zhvilluar startup

Foto: BGNES

Në Bullgari tashmë ka kulturë të zhvilluar startup dhe shumë njerëz të rinj me ide, të cilët me përkrahjen e drejtë dhe me pak fat mund të fitojnë tregjet globale, deklaroi Zëvendësministri i Ekonomisë Aleksandër Manolev. Për 2 vjet rritja e investimeve të drejtpërdrejta të huaja tejkalon 500 mln euro. Në mandatin e qeverisë investimet e drejtpërdrejta të huaja janë mbi 2,86 mlrd euro, konstatoi Banka Popullore Bullgare. Investimet e brendshme dhe të jashtme sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave për periudhën e njëjtë janë 10 mlrd euro. Interesi ndaj Bullgarisë po rritet, tha Manolev dhe dha si shembull kompaninë e njohur gjermane për autointerior, e cila gjatë vitit 2019 do të startojë prodhim në Ruse. Klientë të saj janë auto prodhues prijës.

Më shumë nga rubrika

Italia e përkrah anëtarësimin e Bullgarisë në Shengen

Pasi u takua me Kryetaren e Senatit të Republikës së Italisë Maria Casellati, Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva bëri të ditur se Italia e përkrah anëtarësimin e Bullgarisë në Shengen. Rritja e vëllimit të investimeve italiane në Bullgari..

botuar më 19-05-23 7.16.MD
Audrey Azoulay

Drejtoresha e përgjithshme e UNESKO-s Audrey Azoulay është në Bullgari për Ditën e kulturës bullgare dhe të shkrimit sllav

Me ftesë të Presidentit Rumen Radev më 23 dhe 24 maj për vizitë zyrtare në Bullgari është drejtoresha e përgjithshme e Organizatës për Edukim, Shkencë dhe Kulturë të Kombeve të Bashkuara (UNESKO) Audrey Azoulay. Ajo do të përfshihet në shënimin solemn..

botuar më 19-05-23 7.06.MD

Mbi 2500 vëzhgues nga 14 organizata joqeveritare do të monitorojnë zgjedhjet për Parlament Evropian ditën e diel në Bullgari

Për zgjedhjet për Parlament Evropian ditën e diel, më 26 maj, janë regjistruar mbi 2500 vëzhgues nga 14 organizata joqeveritare. Këtë e bëri të ditur Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ). Komisioni shënoi si problem se një pjesë prej zgjedhësve nuk mund..

botuar më 19-05-23 6.54.MD