Kryeministri Borisov thërret takim të jashtëzakonshëm me shefat e shërbimeve të sigurisë për shkak të atentatit në Christchurch

Foto: Reuters

Kryeministri Bojko Borisov thërret një takim të jashtëzakonshëm me shërbimet e sigurisë dhe prokurorinë për shkak të atentatit në qytetin Christchurch të Zelandës së Re, ku vdiqën 50 myslimanë. Sulmuesi kryesor ka mbajtur me vete krehra fishekësh, ku janë shkruar emra historikë serbë, gjeorgjianë, rusë, anglezë, gjermanë dhe bullgarë, të lidhur me rezistencën evropiane dhe ballkanike anti-osmane. Ka shumë gjëra të cilat kanë lidhje me regjionin. Kjo është shumë shqetësuese dhe tregon se ka pasur një përgatitje shumë serioze. Shërbimet duhet të japin përgjigje nëse atentatori dhe njerëzit e tij e kanë vizituar regjionin, komentoi lideri i Grupit Parlamentar të GERB-it Cvetan Cvetanov.

Më shumë nga rubrika

Italia e përkrah anëtarësimin e Bullgarisë në Shengen

Pasi u takua me Kryetaren e Senatit të Republikës së Italisë Maria Casellati, Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva bëri të ditur se Italia e përkrah anëtarësimin e Bullgarisë në Shengen. Rritja e vëllimit të investimeve italiane në Bullgari..

botuar më 19-05-23 7.16.MD
Audrey Azoulay

Drejtoresha e përgjithshme e UNESKO-s Audrey Azoulay është në Bullgari për Ditën e kulturës bullgare dhe të shkrimit sllav

Me ftesë të Presidentit Rumen Radev më 23 dhe 24 maj për vizitë zyrtare në Bullgari është drejtoresha e përgjithshme e Organizatës për Edukim, Shkencë dhe Kulturë të Kombeve të Bashkuara (UNESKO) Audrey Azoulay. Ajo do të përfshihet në shënimin solemn..

botuar më 19-05-23 7.06.MD

Mbi 2500 vëzhgues nga 14 organizata joqeveritare do të monitorojnë zgjedhjet për Parlament Evropian ditën e diel në Bullgari

Për zgjedhjet për Parlament Evropian ditën e diel, më 26 maj, janë regjistruar mbi 2500 vëzhgues nga 14 organizata joqeveritare. Këtë e bëri të ditur Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ). Komisioni shënoi si problem se një pjesë prej zgjedhësve nuk mund..

botuar më 19-05-23 6.54.MD