Fillon vlerësimi i ofertave për anijet patrulluese

Foto: BTA

Në Ministrinë e Mbrojtjes u hapën publikisht ofertat për blerjen e dy anijeve patrulluese nga Flota Ushtarako-Detare e Bullgarisë. Kjo u bë në praninë e tri firmave-pjesëmarrëse në tender „Fr. Lurssen Werft GmbH & Co.KG“ – Gjermani, „MTG – Delfin“ -  Bullgari dhe „FINCANTIERI“ – Itali. Treguesit kryesorë për vlerësim janë “bashkëpunimi industrial”, “mirëmbajtja e përgjithshme” dhe “aftësitë”. Më 29 maj do të happen dhe ofertat për nga  kriteri i katërt – “çmimi”. Vendimin përfundimtar për ofertën e parapëlqyer do ta marrin qeveria dhe kuvendi. Vlera e marrëveshjes për të dy anijet do të tejkalojë 500 mln. euro. 


Më shumë nga rubrika

KE-ja paraqet sot raportet e saj të monitorimit për Bullgarinë dhe Rumaninë

Komisioni Evropian (KE) do të paraqesë sot raportet e monitorimit për përparimin e Bullgarisë dhe të Rumanisë në kuadrin e Mekanizmit për Bashkëpunim dhe Kontroll, njoftuan mediat në Bullgari. Kjo do të ndodhë në mbledhjen e rregullt të kolegjiumit të..

botuar më 19-10-22 9.29.PD

Planifikohet rritje e pagesave sociale në vitin 2020

Që nga 1 korriku i vitit të ardhshëm pensionet do të shtohen me 6.7 për qind. Kjo parashikohet në projekt-buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020, njoftoi Radioja Kombëtare. Për pensionet shteti do të ndajë afro 373 milionë euro më shumë në..

botuar më 19-10-21 6.51.MD

OKB-ja: 33 gra bullgare u vranë si rezultat i dhunës shtëpiake gjatë vitit 2018

Bullgaria është me një pjesë të ulët të sinjaleve për dhunë në shtëpi dhe gratë duhet të inkurajohen të njoftojnë për raste të tilla, komentoi në një konferencë për shtypin raportuesja e OKB-së mbi çështjet e dhunës ndaj grave Dubravka Simonoviç (Dubravka..

botuar më 19-10-21 6.34.MD