Dënim i formës së prerë kundër drejtorit të Televizionit Kombëtar

Konstantin Kamenarov
Foto: BTA

Gjykata e Qytetit të Sofjes la në fuqi dënimin e shqiptuar nga Gjakata e Shkallës së Parë kundër Drejtorit të Televizionit Kombëtar Bullgar (BNT) Konstantin Kamenarov. Magjistratët pohuan vendimin e instancës së parë një vit e tre muaj burg me kusht me një periudhë prove 3 vjet dhe gjobë prej 300 eurosh. Vendimi është i formës së prerë dhe nuk mund të apelohet. Në këtë situatë nuk është e qartë në se Kamenarov do të mbetet në postin e drejtorit të BNT-së, sepse sipas Ligjit për radion dhe televizionin anëtarët e bordeve drejtuese të mediave publike nuk mund të jenë persona me dënime për krime me karakter të përgjithshëm. 


Më shumë nga rubrika

Jock Palfreeman

Lirojnë Jock Palfreeman

Akoma që sot Jock Palfreeman do të lirohet nga shtëpia për strehimin e imigrantëve në Busmanci, njoftoi drejtori i Drejtorisë “Migracion” pranë Ministrisë së Punëve të Brendshme Nikollaj Nikollov. Australiani Jock Palfreeman qe i dënuar me 20 vjet..

botuar më 19-10-15 6.52.MD

Anketa: Bullgaria- armiku më i madh i Maqedonisë së Veriut

Në akëtën e botuar sot nga Qendra për Strategjitë Evropiane “Eurothink” në Shkup për çështjet e lidhura me integrimin evropian qytetarët tregojnë se në cilin vend mendojnë se kanë armiq. Sipas maqedonasve vendi më amiqësor është Bullgaria. Analiza..

botuar më 19-10-15 6.40.MD
Presidenti Rumen Radev

Presidenti Radev: Vetëm mediat e lira mund të përballojnë kërcënimet ndaj demokracisë

Vetëm mediat e lira dhe të pavarura politikisht dhe ekonomikisht mund t'u kundërvihen proceseve të rrezikshme, të cilat kërcënojnë demokracinë. Këtë e deklaroi presidenti Rumen Radev në një takim me drejtorin e përgjithshëm të Deutsche Welles Peter..

botuar më 19-10-15 6.18.MD