Një hartë interaktive online prezanton itineraret e ndryshme në malin Osogovo

Foto: bbf.biodiversity.bg

Fondacioni bullgar “Biodiversiteti” punoi një hartën e re interaktive “Itinerare më këmbë dhe me biçikletë në rajonin e Osogovos”. Ajo mund të përdoret online. Sipas autorëve  mali kufitar Osogovo (midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut) është i përshtatshëm për forma të ndryshme të turizmit /më këmbë, me biçikleta malore e të tjera/. Qëllimi i kësaj harte është që të popullarizojë turizmin malor në Osogovo dhe të mbledh në një vend të gjitha itineraret e njohura aty.

Janë paraqitur 34 shtiqje të përshtatshme për treking (me këmbë) dhe 20 për çiklizëm, ku disa prej tyre kalojnë në malin më të afërt – Vllahina. Është përfshirë dhe një pjesë prej rrethit turistik evropian me biçikleta “Rruga e perdes së hekurt”, që kalon përmes malit Kraishte, qytetit Kjustendill dhe shumë afër Osogovos. Itineraret përfshijnë të gjitha vendet interesante në rajon. Çdo një prej tyre  ka përshkrim, të dhëna GPS me lartësinë e treguar dhe fotografi.

Më shumë nga rubrika

Historitë e vjetra të peshkatarëve dhe traditat e tyre tërheqin turistë në bregdetin bullgar

Peshkatarë me përvojë do të tregojnë histori për jetën dhe punën e banorëve të vendbanimeve të vjetra të peshkatarëve. Me ide të banuesve të Burgasit, të cilët duan ta ruajnë të gjallë këtë zanat të vjetër stinën tjetër turistike vendbanimi i..

botuar më 19-09-15 9.00.PD

Distileria e vjetër e trëndafilit në qytetin Strellça po e përcjell stinën aktive prodhuese me një fluks të madh turistësh

Vaji bullgar i trëndafilit dhe sot është mes vajrave eterik më të kërkuara dhe me një cilësi më të lartë  nëpër të gjithë botën. Dallohet me aromën e vet me një afat më të zgjatur dhe me vetitë shëruese, prandaj esenca prej trëndafilit vajdhënës..

botuar më 19-09-14 8.10.PD

E ndihmojnë turizmin me hapjen e një specialiteti për udhërrëfyes

Mungesa e kuadrove në fushën e turizmit është shkaku për hapjen e një specialitetit të ri në Kolegjin e Turizmit pranë Universitetit të Burgasit. Që nga ky vit e këtej atje do të përgatiten udhërrëfyes. Ata do të mësojnë teori të veprimtarisë së..

botuar më 19-09-14 8.00.PD