Filloi regjistrimi i punonjësve sezonalë nga jashtë

Biser Petkov
Foto: BGNES

Deri më 15 maj gjithsej 2030 të huaj janë regjistruar si punëtorë sezonalë në Bullgari. Kjo është dy herë më shumë në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2018, tha ministri i punës dhe politikës sociale Biser Petkov. Dominojnë ukrainasit -1470. Ka shumë kërkesa - afro 400, edhe të shtetasve moldavianë në bazë të Marrëveshjes së migracionit të punës midis Bullgarisë dhe Moldavisë. Në fillim të stinës turistike nevoja për krah të përkohshëm pune është e dukshme dhe për këtë shkak në Agjencinë e Punësimit është krijuar organizatë për një përpunim më të shpejt të aplikimeve. Akoma gjatë vitit 2018 u duk kërkimi serioz i krahut të punës së importuar. Të regjistruarit kanë qenë afro 8000. Më të kërkuar gjatë periudhës së verës janë kamerieret dhe kuzhinierët, sqaroi ministri.Më shumë nga rubrika

Italia e përkrah anëtarësimin e Bullgarisë në Shengen

Pasi u takua me Kryetaren e Senatit të Republikës së Italisë Maria Casellati, Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva bëri të ditur se Italia e përkrah anëtarësimin e Bullgarisë në Shengen. Rritja e vëllimit të investimeve italiane në Bullgari..

botuar më 19-05-23 7.16.MD
Audrey Azoulay

Drejtoresha e përgjithshme e UNESKO-s Audrey Azoulay është në Bullgari për Ditën e kulturës bullgare dhe të shkrimit sllav

Me ftesë të Presidentit Rumen Radev më 23 dhe 24 maj për vizitë zyrtare në Bullgari është drejtoresha e përgjithshme e Organizatës për Edukim, Shkencë dhe Kulturë të Kombeve të Bashkuara (UNESKO) Audrey Azoulay. Ajo do të përfshihet në shënimin solemn..

botuar më 19-05-23 7.06.MD

Mbi 2500 vëzhgues nga 14 organizata joqeveritare do të monitorojnë zgjedhjet për Parlament Evropian ditën e diel në Bullgari

Për zgjedhjet për Parlament Evropian ditën e diel, më 26 maj, janë regjistruar mbi 2500 vëzhgues nga 14 organizata joqeveritare. Këtë e bëri të ditur Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ). Komisioni shënoi si problem se një pjesë prej zgjedhësve nuk mund..

botuar më 19-05-23 6.54.MD