Arkitektë prej 6 vendeve janë në konkurrencë për rinovimin e sheshit “Shën e Diela” në Sofje

Foto: svetanedelya.com

14 janë ofertat e dhëna të ekipeve arkitekturore nga Bullgaria, Italia, Franca, Rumania, Rusia dhe Turqia në konkursin ndërkombëtar për rinovimin e sheshit “Shën e Diela” në qendrën historike në Sofje. Më të shumta janë projektet konceptuare të ekipeve bullgare dhe italiane. Në etapën e parë ekipet arkitekturore prezantuan përvojën e tyre profesionale. Më 21 qershor një juri do të zgjedhë 7 koncepte dhe do të ftojë autorët e tyre të zhvillojnë projekte më të plota. Bashkia e kryeqytetit do të ftojë fituesin që të realizojë projektin e dalluar. Detyra është ruajtja e karakterit historik të hapësirës, krijimi i lidhjes midis zonave të këmbësorëve, dizajnit bashkëkohor urban, mjedisit të arritshëm si dhe  përshtatshmërisë ekonomike.
Postimet e lidhura

Kisha “Shën e Diela” – perla shpirtërore e Sofjes

Në zemrën e Sofjes, në afërsi të drejtpërdrejt ngrenë shtat tempujt e tri feve, karakteristike për Bullgarinë – të krishterimit, judaizmit dhe islamit. Në vet qendrën e sheshit, që mban emrin e saj, ndodhet kisha e Mitropolisë së Sofjes “Shën e..

botuar më 19-01-06 11.45.PD

Më shumë nga rubrika

Një ankesë do të vonojë ndërtimin e interkonektorit të gazit Bullgari-Greqi

Kompania bullgare “Toplivo - 2” apelon zgjedhjen e furnizuesit të tubave për interkonektorin e gazit ndërmjet Bullgarisë dhe Greqisë. Ankesa është parashtruar para Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës dhe është kundër kompanisë..

botuar më 19-05-21 6.40.MD
Lumi Danub

Memorandum për bashkëpunim ekologjik ndërmjet Bullgarisë dhe Rumanisë

Ministri i mjedisit dhe ujërave Neno Dimov nënshkroi në Bukuresht një memorandum bashkëpunimi ndërmjet Bullgarisë dhe Rumanisë për përmirësimin e ekologjisë së Detit ë Zi dhe të lumit Danub, duke kufizuar ndotjen me materiale plastike. Sa i përket..

botuar më 19-05-21 5.26.MD

Pavarësisht nga aksidentet e shumta shoferët në Bullgari mendojnë se nuk ngasin veturat e tyre në mënyrë të rrezikshme

2,5 miliona janë shoferët në moshë 18-75 vjeç, që rregullisht përdorin makinat e tyre në Bullgari, tha kryetari i Agjencisë Shtetërore të Sigurisë së Trafikut Rrugor Malina Krumova para prezantimit të indeksit të sjelljes së shoferëve “Safe Drive..

botuar më 19-05-21 3.49.MD