Nuk po punohet mbi “Strategjinë Kombëtare për Fëmijën”

ministri Biser Petkov

Nuk po punohet mbi “Strategjinë Kombëtare për fëmijën” deklaroi ministri social Biser Petkov. Kryeministri Bojko Borisov urdhëroi pezullimin e saj për shkak të reagimit negativ të shoqërisë. Ka ndryshime për evitimin e braktisjes së fëmijëve.  Përgjegjësia për edukimin dhe rritjen e fëmijëve është e prindërve të tyre dhe shteti i ndihmon në këtë dejtim, tha ministri. Qe llogaritur se gjatë vitit 2018 441 fëmijë janë të braktisur menjëherë pas lindjes. Në sajë të masave të suksesshme sociale 1773 fëmijë kanë mbetur në familjet e tyre, po punohet për kthimin në familjet e tyre të akoma 1235 fëmijëve, kurse ata të vendosur nëpër institucionet sociale janë 895.

Më shumë nga rubrika

Një ankesë do të vonojë ndërtimin e interkonektorit të gazit Bullgari-Greqi

Kompania bullgare “Toplivo - 2” apelon zgjedhjen e furnizuesit të tubave për interkonektorin e gazit ndërmjet Bullgarisë dhe Greqisë. Ankesa është parashtruar para Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës dhe është kundër kompanisë..

botuar më 19-05-21 6.40.MD
Lumi Danub

Memorandum për bashkëpunim ekologjik ndërmjet Bullgarisë dhe Rumanisë

Ministri i mjedisit dhe ujërave Neno Dimov nënshkroi në Bukuresht një memorandum bashkëpunimi ndërmjet Bullgarisë dhe Rumanisë për përmirësimin e ekologjisë së Detit ë Zi dhe të lumit Danub, duke kufizuar ndotjen me materiale plastike. Sa i përket..

botuar më 19-05-21 5.26.MD

Pavarësisht nga aksidentet e shumta shoferët në Bullgari mendojnë se nuk ngasin veturat e tyre në mënyrë të rrezikshme

2,5 miliona janë shoferët në moshë 18-75 vjeç, që rregullisht përdorin makinat e tyre në Bullgari, tha kryetari i Agjencisë Shtetërore të Sigurisë së Trafikut Rrugor Malina Krumova para prezantimit të indeksit të sjelljes së shoferëve “Safe Drive..

botuar më 19-05-21 3.49.MD