Liderët e Bullgarisë dhe të Serbisë kanë shqyrtuar lidhjet energjetike

Foto: arkiv

Kryeministri Bojko Borisov dhe presidenti serb Aleksandër Vuçiç në një bisedë telefonike kanë shqyrtuar diversifikimin e furnizimeve të gazit, përmes projektit për qendrën shpërndarëse të gazit “Ballkan”. Borisovi ka vënë në dukje  se ai do t'i bashkojë furnizimet prej disa drejtimeve. Me një rëndësi kyçe është dhe realizimi i projekteve për interkonektor midis Bullgarisë dhe Serbisë dhe zgjerimi i tubacionit nga kufiri turko-bullgar deri tek kufiri bullgaro-serb. Kjo do të garantojë sigurinë energjetike për vendet tona, ka thënë kryeministri. Vuçiç ka falënderuar për letrën në përkrahje të perspektivës evropiane të Serbisë, të cilën Bullgaria, Rumania dhe Greqia ia kanë dërguar Kancelarsë së Gjermanisë dhe Presidentit të Francës.


Më shumë nga rubrika

Një ankesë do të vonojë ndërtimin e interkonektorit të gazit Bullgari-Greqi

Kompania bullgare “Toplivo - 2” apelon zgjedhjen e furnizuesit të tubave për interkonektorin e gazit ndërmjet Bullgarisë dhe Greqisë. Ankesa është parashtruar para Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës dhe është kundër kompanisë..

botuar më 19-05-21 6.40.MD
Lumi Danub

Memorandum për bashkëpunim ekologjik ndërmjet Bullgarisë dhe Rumanisë

Ministri i mjedisit dhe ujërave Neno Dimov nënshkroi në Bukuresht një memorandum bashkëpunimi ndërmjet Bullgarisë dhe Rumanisë për përmirësimin e ekologjisë së Detit ë Zi dhe të lumit Danub, duke kufizuar ndotjen me materiale plastike. Sa i përket..

botuar më 19-05-21 5.26.MD

Pavarësisht nga aksidentet e shumta shoferët në Bullgari mendojnë se nuk ngasin veturat e tyre në mënyrë të rrezikshme

2,5 miliona janë shoferët në moshë 18-75 vjeç, që rregullisht përdorin makinat e tyre në Bullgari, tha kryetari i Agjencisë Shtetërore të Sigurisë së Trafikut Rrugor Malina Krumova para prezantimit të indeksit të sjelljes së shoferëve “Safe Drive..

botuar më 19-05-21 3.49.MD