Sistemi Toll në Bullgari do të testohet në mënyrë të simuluar deri më 16 nëntor

Takimi në Këshillin e Ministrave me përfaqësuesit e firmat të transportit
Foto: BTA

Që nga 16 gusht 2019 do të fillojë tetsimi i simuluar i sistemit Toll, ishte vendosur gjatë takimit të Kryeministrit Bojko Borisov me përfaqësuesit e kompanive të transportit. Deri më 16 janar testimi do të vazhdojë, por në kohë reale. Vlera e tarifave për automjetet e transportit do të përcaktohen pas mbledhjes së informacionit për trafikun real të kamionëve mbi 3,5 tonë. Përdorimi i rrjetit rrugor të Republikës së Bullgarisë gjatë periudhës së testimit deri më 16 nëntor nuk do të paguhet suplementarisht. Do të vazhdojnë negociatat për këtë se cilat rrugë nga rrjeti 10 800-kilometrash do të hyjnë në sistemin e pagimit Toll.


Më shumë nga rubrika

Një ankesë do të vonojë ndërtimin e interkonektorit të gazit Bullgari-Greqi

Kompania bullgare “Toplivo - 2” apelon zgjedhjen e furnizuesit të tubave për interkonektorin e gazit ndërmjet Bullgarisë dhe Greqisë. Ankesa është parashtruar para Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës dhe është kundër kompanisë..

botuar më 19-05-21 6.40.MD
Lumi Danub

Memorandum për bashkëpunim ekologjik ndërmjet Bullgarisë dhe Rumanisë

Ministri i mjedisit dhe ujërave Neno Dimov nënshkroi në Bukuresht një memorandum bashkëpunimi ndërmjet Bullgarisë dhe Rumanisë për përmirësimin e ekologjisë së Detit ë Zi dhe të lumit Danub, duke kufizuar ndotjen me materiale plastike. Sa i përket..

botuar më 19-05-21 5.26.MD

Pavarësisht nga aksidentet e shumta shoferët në Bullgari mendojnë se nuk ngasin veturat e tyre në mënyrë të rrezikshme

2,5 miliona janë shoferët në moshë 18-75 vjeç, që rregullisht përdorin makinat e tyre në Bullgari, tha kryetari i Agjencisë Shtetërore të Sigurisë së Trafikut Rrugor Malina Krumova para prezantimit të indeksit të sjelljes së shoferëve “Safe Drive..

botuar më 19-05-21 3.49.MD