Në Bankja u zhvillua festivali i parë i artit rrugor te ne

Foto: Sillvia Petrova

Iluzionistë, zhonglerë, klounë, muzikantë dhe artistë të tjerë të talentuar dëfrenin të vegjël dhe të mëdhenj gjatë Festivalit të parë të artit rrugor te ne, i cili u zhvillua më 18 dhe 19 maj në Bankja. Humori festiv ishte në harmoni me motin e mirë dhe me numrat në të hapur të pjesëmarrësve, të cilët ishin mbi 30 veta. Festivali filloi me një atraksion – artistët mbërritën me retro-lokomotivën “Gjysha Arusha”. Banuesit dhe vizituesit e qytetit patën mundësinë të dhurojnë mjete për një kauzë bamirëse – ndërtimi i stolave dhe i një vendi të posaçëm për shah dhe lojëra të ndryshme në Parkun Qendror në Bankja. Qëllimi i organizatorëve është që muzika, teatri, artet e cirkut dhe pantomima të bëhen pjesë e pandarë e Ditëve të Kulturës në qytet.

Më shumë nga rubrika

Ngjarjet me adresë ballkanike

Maqedonia e Veriut pa datë konkrete për nisjen e negociatave për BE Negociatat për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në BE janë bllokuar. Arsyeja kryesore për këtë janë mosmarrëveshjet për këtë çështje në Gjermani. Një..

botuar më 19-06-17 4.04.MD

Optimizohet të ushqyerit në kopshtet e fëmijëve dhe në çerdhet

Në kopshtet e fëmijëve dhe në çerdhet bullgare që tani nuk do të jepen ushqime të skuqura, parashikojnë ndryshime në Rregulloren për të Ushqyerin e Shëndetshëm të Fëmijëve. Projekti u botua për diskutim në popull në faqen internet të Ministrisë së..

botuar më 19-06-16 10.10.PD

Një studim shkencor gjeti vend në një botim prestigjioz të onkologjisë klinike

Një ekip onkologësh të spitaleve kryesore të Bullgarisë krijuan një metodë novatore për caktimin e niveleve të shqetësimit te pacientët me sëmundje onkologjike. Rezultatet e studimit u botuan në revistën Journal of Clinical Oncology të Bashkimit..

botuar më 19-06-16 9.10.PD