Krasimir Georgiev përfundoi me sukses vrapimin nga Deti e Zi deri në Detin Adriatik

Krasimir Georgiev
Foto: BTA

Maratonisti bullgar Krasimir Georgiev përfundoi me sukses vrapimin e vet në vazhdim të 1200 kilometrave nga Deti i Zi deri në Detin Adriatik. Bullgari startoi më 8 maj, duke kaluar radhazi përmes qyteteve bullgare Burgas, Plovdiv, Sofje, qyteteve maqedonase Shkup, Manastir, Ohër dhe qyteteve shqiptare Elbasan, Tiranë dhe Durrës në itinerarin e korridorit panevropian të transportit Nr. 8, duke mbaruar para orës 17.00, orë bullgare. Sfida Corridor8 u zhvillua me moton “ndërlidhje” dhe ka qëllim jo vetëm të bashkojë njerëzit aktivë nga Bullgaria, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria, por të inkurajojë gjithashtu zhvillimin e lidhjeve infrastrukturore, sportin, turizmin dhe biznesin mes tri vendeve tona.

Postimet e lidhura

Vrapuesi Krasimir Georgiev me një sfidë të re

Sfida më e re e maratonistit Krasimir Georgiev është që të lidhë Bullgarinë, Maqedoninë Veriore dhe Shqipërinë me një maratonë nëpër Korridorin numër 8. Kjo ngjarje sportive,  e para për nga lloji i vet, e organizuar me ide të eurodeputetit bullgar..

botuar më 19-05-07 12.00.MD

Maratona për popullarizimin e korridorit transportues Nr. 8 është në etapën e vet të fundit

Të martën atleti bullgar Krasimir Georgiev dhe ekipi i tij arritën territorin e Shqipërisë. Në pikën e kalimit kufitar Qafë Thanë ata u pritën nga deputeti nga Pogradeci Ilir Xhakolli, nga konsulli i nderit i Bullgarisë në Shqipëri Selim Hoxhaj,..

botuar më 19-05-22 5.33.MD

Më shumë nga rubrika

Ulje emergjente e një avioni izraelit në Sofje

Avioni “Boeing” 737-800 i aviokompanisë “El Al” u ul me emergjencë në Aeroportin e Sofjes. Ulja ka qenë e sukseshsme, s’ka të dhëna për pasagjerë të lënduar. Avioni ka fluturuar nga Sofje për në Tel Aviv dhe kohëzgjatja e fluturimit ka qenë vetëm..

botuar më 19-06-26 5.34.MD

Kryeministri rus Medvedev: “Rosatom” është gati të marrë pjesë në projektin për centralin atomik “Belene”

Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva u takua me kryeministrin rus Dmitrij Medvedev. Karajançeva i shpjegoi kryeministrit se duke respektuar të gjitha direktivat evropiane, Bullgaria bën të gjitha përpjekjet për ndërtimin deri në vitin..

botuar më 19-06-26 5.03.MD
Kryeministri Borisov në Forumin Ekonomik në Plovdiv

Kryeministri Bojko Borisov inauguroi Forumin Ekonomik të Plovdivit

Kryeministri Bojko Borisov hapi Forumin e dytë Ekonomik të Plovdivit me fjalët se zhvillimi i Bullgarisë gjatë 10 vjetëve të fundit është në sajë të mjedisit të mirë tatimor dhe në sajë të riorientimit të biznesit ndaj degave si inxhinieria..

botuar më 19-06-26 4.45.MD