Mbi 2500 vëzhgues nga 14 organizata joqeveritare do të monitorojnë zgjedhjet për Parlament Evropian ditën e diel në Bullgari

Foto: arkiv

Për zgjedhjet për Parlament Evropian ditën e diel, më 26 maj, janë regjistruar mbi 2500 vëzhgues nga 14 organizata joqeveritare. Këtë e bëri të ditur Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ). Komisioni shënoi si problem se një pjesë prej zgjedhësve nuk mund të orientohen se si të votojnë në mënyrë preferenciale vetëm për një prej kandidatëve të listës përkatëse. KQZ-ja nuk do të numërojë fletëvotimet e votimit me makina.

Më shumë nga rubrika

Ministrja Zaharieva

Sofja: komunikimi BE-Turqi duhet të mbetet i hapur

Një delegacion bullgar në krye me Ministren e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva mori pjesë aktive në debatin në kuadrin e mbledhjes së Këshillit të “Punëve të Jashtme” të BE-së, e cila u zhvillua në Luksemburg. Diplomatët e parë të..

botuar më 19-10-14 6.48.MD
Kryetarja e Këshillit të Sigurisë Kibernetike Marijana Nikollova

Po diskutohen sanksione më të ashpra kundër krimeve kibernetike në Bullgari

Nën udhëheqjen e Zv. Kryeministres dhe Kryetares së Këshillit të Sigurisë Kibernetike Marijana Nikollova në Sofje u zhvillua një takim kushtuar domosdoshmërinë për rritjen e ndëshkimeve dhe sanksioneve për krimet kibernetike. Në të morën..

botuar më 19-10-14 5.52.MD
Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov

Nuk ka valë të madhe migrantësh në Bullgari

Zv.Kryeministri dhe Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov deklaroi se nuk ka lëvizje të grupeve të mëdha të migrantëve ndaj kufirit bullgar as nga territori turk, as nga ai grek. Autoritetet bullgare kanë komunikacion të shkëlqyeshëm dhe..

botuar më 19-10-14 5.10.MD