Drejtoresha e përgjithshme e UNESKO-s Audrey Azoulay është në Bullgari për Ditën e kulturës bullgare dhe të shkrimit sllav

Audrey Azoulay
Foto: EPA/BGNES

Me ftesë të Presidentit Rumen Radev më 23 dhe 24 maj për vizitë zyrtare në Bullgari është drejtoresha e përgjithshme e Organizatës për Edukim, Shkencë dhe Kulturë të Kombeve të Bashkuara (UNESKO) Audrey Azoulay. Ajo do të përfshihet në shënimin solemn të 24 majit – Ditës së kulturës bullgare dhe të shkrimit sllav, si shprehje e respektit ndaj kontributit të vendit tonë për zhvillimin e kulturës botërore. Në kuadrin e vizitës së saj zyrtare do të shqyrtohen edhe perspektivat për zgjerimin e mëtejshëm të bashkëpunimit mes Bullgarisë dhe UNESKO-s në fushën e arsimit, shkencës dhe ruajtjes së trashëgimisë kulturore.

Më shumë nga rubrika

Ekaterina Zaharieva dhe Rumen Radev

Presidenti dhe diplomatja e parë takohen sot me konsujt e nderit të Bullgarisë

Presidenti Rumen Radev dhe Zv.Kryeministrja dhe Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva do të takohen sot me mbi 70 konsujt tanë të nderit jashtë Bullgarisë. Ndër temat për diskutim janë aderimi i vendit ndaj mekanizmit valutor ERM II,..

botuar më 19-10-15 11.20.PD
Ministrja Zaharieva

Sofja: komunikimi BE-Turqi duhet të mbetet i hapur

Një delegacion bullgar në krye me Ministren e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva mori pjesë aktive në debatin në kuadrin e mbledhjes së Këshillit të “Punëve të Jashtme” të BE-së, e cila u zhvillua në Luksemburg. Diplomatët e parë të..

botuar më 19-10-14 6.48.MD
Kryetarja e Këshillit të Sigurisë Kibernetike Marijana Nikollova

Po diskutohen sanksione më të ashpra kundër krimeve kibernetike në Bullgari

Nën udhëheqjen e Zv. Kryeministres dhe Kryetares së Këshillit të Sigurisë Kibernetike Marijana Nikollova në Sofje u zhvillua një takim kushtuar domosdoshmërinë për rritjen e ndëshkimeve dhe sanksioneve për krimet kibernetike. Në të morën..

botuar më 19-10-14 5.52.MD