“Tungjatjeta, emri im është Tirana!” hapi dyert në Muzeun Historik Kombëtar

Më 6 qershor në Muzeun Historik Kombëtar hapi dyert ekspozita “Tungjatjeta, emri im është Tirana!”. Ajo është pjesë e “Javës së Shqipërisë në Sofje”, të organizuar nga Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Bullgari:

“Faleminderit Muzeun Historik Kombëtar në Sofje për përkrahjen e ofruar në organizimin bashkë me Muzeun tonë Historik Kombëtar të kësaj ekspozite në të bardhë dhe të zezë” – tha gjatë ceremonisë së inaugurimit Ambasadorja Donika Hoxha. “Dua të them gjithashtu se ajo është lidhur me përvjetorin e 105-të të themelimit të marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Bullgarisë dhe Shqipërisë. Nga Ministria e Punëve të Jashtme e Shqipërisë ne sollëm dokumente historike, të cilat pasqyrojnë këto lidhje një shekullore. Dua të falënderoj edhe ish-ambasadorit të Bullgarisë në Shqipëri Bobi Bobev, i cili na ofroi për ekspozitën medaljen e tij të dhënë nga Presidenti ynë i Republikës për kontributin e tij për forcimin e marrëdhënieve bilaterale”.

Mysafiri i posaçëm i këtij aktiviteti ishte drejtori i Muzeut Historik Kombëtar në Tiranë Dorian Koçi. Vizita e tij në Sofje është lidhur me nënshkrimin e një marrëveshjeje bashkëpunimi dhe një memorandumi të besimit të mirë midis dy muzeve kombëtare –“diçka që ka bërë të mundur që këtej e tutje ky bashkëpunim të mos mbetet vetëm në këtë ekspozitë, por të kemi një bashkëpunim edhe më të frytshëm midis dy institucioneve në të gjitha fushat përkatëse – në fushën e muzeologjisë, arkeologjisë, kërkimit shkencor, trajnimeve etj” – tha në intervistën e dhënë për Radio Bullgarinë zoti Koçi.

Më shumë për planet e ardhshme për bashkëpunim dhe për vetë ekspozitën “Tungjatjeta, emri im është Tirana”, ju ftojmë të dëgjoni nga vetë drejtori Dorian Koçi.


Foto: BTA

Postimet e lidhura

Ekspozita kushtuar Skënderbeut në Bibliotekën Kombëtare në Sofje

Me iniciativën e Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në Sofje dhe personalisht të Ambasadores Donika Hoxha në Bibliotekën Kombëtare “Shenjtorët Kirill dhe Metodij” ishte inauguruar ekspozita, kushtuar heroit më të madh kombëtar të shqiptarëve Gjergj..

botuar më 19-06-05 3.12.MD

Takimi i Patrikut bullgar Neofit me Ambasadoren Donika Hoxha

Të enjten në Sofje u zhvillua takimi i Patrikut të shenjtë të Bullgarisë Neofit me Shkëlqesinë e saj Ambasadoren e Republikës së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha. Ajo falënderoi për nderin e madh dhe vëmendjen e treguar nga ana e kreut të Kishës..

botuar më 19-05-25 8.41.PD

Ambasadorja e re Donika Hoxha: “Shqipëria do të bëhet më e njohur në Bullgari”

Marrëdhëniet politike ndërmjet Bullgarisë dhe Shqipërisë janë të shkëlqyera, por “mendoj që bashkëpunimi ekonomik nuk e reflekton këtë nivel të marrëdhënieve politike ” – pohoi Ambasadorja Donika Hoxha në intervistën e dhënë posaçërisht për..

botuar më 18-12-14 1.26.MD

Më shumë nga rubrika

Testimi i sistemit TOLL fillon më 16 gusht

Më 3 korrik vazhdojnë negociatat me përfaqësuesit e sektorit të transportit për tarifat rrugore Se çfarë po ndodh me sistemin TOLL dhe se kurrë do të fillojë përdorimi i tij në Bullgari janë pyetje të rëndësishme për shoqërinë tonë dhe më në..

botuar më 19-06-26 2.55.MD
Снимка: EPA / BGNES

Ngjarjet me adresë ballkanike

Opozita përsëri fitoi zgjedhjet për kryetar bashkie në Stamboll Presidenti turk Rexhep Erdogn pësoi humbje të rëndë pasi kandidati i Partisë Republikane të Popullit Ekrem Imamoglu   për herë të dytë fitoi zgjedhjet për bashkinë e..

botuar më 19-06-25 1.15.MD

Një bullgar përpunoi një metodë të re për luftë me qelizat e kancerit

Mjeku bullgar Vlladimir Zharov dhe ekipi i tij po testojnë një sistem personal për luftë me kancerin e lëkurës. Krijuesit e metodës së re dëshmojnë se tek 27 nga 28 pacientë, sistemi i tyre prek qelizat e tumorit në mënyrë 1000 herë më efektive në..

botuar më 19-06-23 10.35.PD