Plovdiv 2019 hapi dyer për artistët udhëtues nga Evropa

Foto: plovdiv2019.eu

Nga data 1 deri më 10 qershor, Kryeqyteti Evropian i Kulturës për 2019 Plovdiv mirëpriti më shumë se 200 krijues, teknikë dhe muzikantë , të cilët erdhën që të ndajnë artin e vet me miqtë dhe banuesit e qytetit. Takimi i tyre ndërkombëtar në Kryeqytetin Evropian të rikujton teatrin e artistëve endacakë.

I panjohur ose i harruar, teatri udhëtues përbën para së gjithësh një art jetik. Duke i çuar tregimet nga një qytet në tjetrin, për të “në shtëpi” mund të jetë kudo, midis jetës për teatrin dhe teatrit për jetën. E gjithë kjo është një pjesë e projektit “Plovdiv-Kavarna” të Bashkimit Ndërkombëtar të Teatrove Udhëtuese (CITI). Veprimtaritë, të cilat i prezantojnë artistët përfshijnë teatër, përralla, vallëzime, arte plastike, cirk, muzikë, shfaqje të tjera.

Janë formuar 3 kampe artistike - në lagjen Trakia, në lagjen e romëve Stolipinovo dhe rreth bazës për kanotazh. Publiku ka mundësi të përfshihet në improvizime të ndryshme dhe të marrë pjesë në atelietë e artistëve. Pika kulmuese e ngjarjes është parada në qendër të Plovdivit më 10 qershor.

Më shumë nga rubrika

Vlladimir Dimitrov – Mjeshtri -një nga figurat më të shquara në artin figurativ bullgar

Pikturat e Vlladimir Dimitrov –Mjeshtrit është e pamundur  që të ngatërrohen me krijime të ndonjë piktori tjetër. Kaq origjinale janë, të ndritshme dhe mbresëlënëse, saqë le një kujtim të qëndrueshëm në vetëdije. Shumë karakteristike janë imazhet e..

botuar më 19-06-23 9.05.PD

Salloni i artit naiv dhe intuitiv në Bellogradçik

Veprat e piktorëve, të cilët kanë lënë mbi kanavacën pikturat më të pastra dhe pastorale të fëmijërisë së tyre, po zbukurojnë muret e Sallonit të parë në Bullgari për art naiv dhe intuitiv. Koleksioni ndodhet në dy katet e galerisë së arteve në..

botuar më 19-06-21 3.15.MD
Ibrahim nga Ribnovo

Valerij Poshtarov: Fotografia mund ta detyrojë kohën të ndalojë

“ Gjithmonë kam menduar se fotografia mund të krahasohet me poezinë. Ajo është poezia e arteve vizuale, sepse tek ajo nuk ka dhe kaq shumë teknikë. Tek ajo je i liruar nga kushtëzimet e shumta, të cilat i zbulojmë në gjini të tjeratë arteve vizuale. Aty..

botuar më 19-06-19 12.49.MD