Banuesi i qytetit Shumen Tihomir Radev do të lundrojë në lumin Danub si në një roman të Zhul Vernit

Foto: arkiv personal

Polici nga qyteti Shumen, Tihomir Radev po përgatitet të kalojë me kajak lumin Danub në bazë të shembullit të heroit nga romani i Zhul Vernit “Varkari i Danubit”. Asnjë deri tani nuk ka ndërmarrë lundrim të tillë, në kushtet e përshkruara në roman, “në regjim shpëtimit”. Burri 47 vjeç, i cili do të niset  nga burimet e Danubit, do të konsumojë vetëm ushqim të cilin do ta gjejë brenda ose rreth lumit. E vetmja për të cilën do të paguajë është uji. Radevi niset për në Gjermani më 9 qershor, kurse ekspedita e tij do të fillojë 2 ditë më vonë nga Ingloshtat dhe do të përfundojë deri në fund të muajit gusht, në deltën e lumit Danub. Ai do ta kalojë distancën prej afro 2500 kilometrash me kajak plastik me gjatësi rreth 5 metra dhe gjerësi 63 centimetra dhe peshë prej 28 kilogramësh. Entuziasti thotë se kështu do të realizojë ëndrrën e tij fëmijërore nga koha kur ka qenë në moshë 10-12 vjeçe dhe kur e ka lexuar romanin “Varkari i Danubit”. Kështu u drejton mesazh njerëzve të rinj të lexojnë , të ëndërrojnë dhe të realizojnë aventura jashtë botës digjitale, kurse të moshuarve – të mos i lënë pas dore ëndrrat e veta fëmijërore, sepse asnjëherë nuk është vonë që ato të realizohen. “Në regjim shpëtimi” Tihomir Radev ka bërë më këmbë një udhëtim nëpër Bullgari, përveç kësaj  shumë herë ka lundruar në lumin Danub me kajak, dhe po kështu dhe me një trap me vela të bërë prej tij si dhe me rrotë uji. Që të realizojë ëndrrën e tij fëmijërore, aventuristi e ka studiuar itinerarin e vet nëpër lum afro 2 vjet.

Më shumë nga rubrika

Bullgarët e diasporës kanë mundësi të studiojnë në universitetet bullgare

Në vitin 1993 universitetet bullgare hapën dyert e tyre për komunitetet bullgare jashtë vendit. Për të studiuar tek ne të rinjtë nga diaspora duhet t’u përgjigjen disa kritereve: të kenë origjinë bullgare, d.m.th. të kenë bullgarë në familjen ose..

botuar më 19-07-12 3.31.MD
ЕПА/БГНЕС

Ngjarjet me adresë ballkanike

Kiriakos Mitsotakis dha betim si kryeministër i Greqisë Lideri i “Demokracisë së Re” Kiriakos Mitsotakis dha betim si kryeministër i Greqisë pas zgjedhjeve parlamentare të zhvilluara gjatë së dielës. Partia e tij e së qendrës së djathtë..

botuar më 19-07-08 2.56.MD

Bullgaria – e vendosur të bëhet lidere në politikat klimatike në rajon aty nga viti 2030

”Greenpeace” – Bullgaria dhe organizata ekologjike “Për Tokën” përshëndesin hapin vendimtar të Bullgarisë të përkrahë qëllimin e përbashkët për ekonominë neutrale të karbonit të Bashkimit Evropian deri në vitin 2050. Kjo u bë në mbledhjen e..

botuar më 19-07-07 1.15.MD