Sofja kërkon nga Shkupi mirëkuptim për Goce Dellçevin dhe Kryengritjen e Ilindenit

Ministrja Ekaterina Zaharieva
Foto: BGNES

Në qoftë se deri në fund të vitit nuk merremi vesh për datën e festimit të heroit tonë të përbashkët Goce Dellçev, nuk do të punojmë në Komisionin e përbashkët me Maqedoninë e Veriut, deklaroi Ministrja e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva. Breza me radhë në Maqedoni u tregojnë fëmijëve të tyre gënjeshtra të mëdha dhe përhapin nacionalizëm të falsifikuar. Kjo nuk mund të pranohet nga ana jonë. Ne e dimë historinë e tyre – tërë kuptimi i tyre për kombin është krijuar në bazë të ndarjes nga Bullgaria, tha Ministrja Zaharieva. Sipas saj data e propozuar nga Shkupi – 7 tetor, për nderimin e përbashkët të Goce Dellçevit është absurde, sepse atëherë është bërë tradhtia më e madhe në historinë bullgare dhe regjimi komunist ua ka dorëzuar lipsanat e vojvodës Goce Dellçev Jugosllavisë së Titos.

Postimet e lidhura

110 vjet nga shpërthimi i Kryengritjes së Ilindenit

Sivjet mbushen 110 vjet nga shpërthimi i Kryengritjes së Ilindenit e cila është pika më e nxehtë e Lëvizjes Nacionalçlirimtare të bullgarëve në Maqedoni dhe Edrene. Pas Çlirimit të Bullgarisë nga zgjedhja osmane dhe sipas Traktatit të Berlinit (1878) këto..

botuar më 13-08-02 12.05.MD

Bullgaria shënon 110 vjet nga shpërthimi i Kryengritjes së Ilindenit

Bullgaria shënon 110 vjet nga shpërthimi i Kryengritjes së Ilindenit, organizuar në vitin 1903 në Perandorinë Osmane nga Organizata e Brendshme Revolucionare Maqedonase. Kryengritja përfshin Maqedoninë dhe rajonin e Edrenesë dhe është kulmi i luftës..

botuar më 13-07-20 1.44.MD

Kryengritja e Ilindenit dhe marrëdhëniet bullgaro-shqiptare

Në historinë e çdo populli ka ngjarje të lavdishme të cilat e bëjnë të kujtojë me krenari veprën heroike të dëshmorëve të kombit. Frymëzuesit për liri veprojnë me ndjenja të forta patriotike, guxim dhe vendosmëri. Sakrifica e tyre në emër të lirisë mbetet e..

botuar më 13-08-01 12.04.MD

Më shumë nga rubrika

Bullgaria me ambicie për t’u bërë qendër rajonale e shpërndarjes së gazit

Deputetët miratuan në lexim të parë projekt-ndryshimet e Ligjit për Energjetikën, i cili reglamenton krijimin e bursës së gazit. Shefi i “Bulgartransgaz” Vlladimir Malinov informoi se qëllimi është që bursa të fillojë të punojë deri në fund të..

botuar më 19-06-27 2.23.MD
Bojko Borisov (majtas dhe ) Vile Itala

Bullgaria po i kryen detyrimet e veta për luftë kundër mashtrimeve me para evropiane

Për Bullgarinë partneriteti me Zyrën Evropiane kundër Mashtrimit (OLAF) është me rëndësi të madhe, deklaroi kryeministri Bojko Borisov në takim me drejtorin e përgjithshëm të OLAF-it Ville Itälä. Kjo është vizita e parë zyrtare pune e Itälä-s në..

botuar më 19-06-27 12.18.MD
Dobromir Zhivkov nga agjencia

Bullgarët me besim të të madh te Bojko Borisov se te partia e tij drejtuese GERB

Kryeministri Bojko Borisov ka një përkrahje më të lartë, sesa partia e tij GERB, tregon sondazhi përfaqësues i “Market links” nga periudha 11-19 qershor. Miratimi për punën e Borisovit nuk është ndikuar nga skandali me apartamentet e pushtetit. Sa..

botuar më 19-06-27 11.58.PD