Çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore arriti 481 euro

Foto: BGNES

Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore është 481 euro. Rritja  është me 7.9 për qind në krahasim me vitin 2017.  Te fushat rritja e çmimit është me 12.6 për qind, përderisa për sipërfaqet me bar është ulur me 16.8 për qind. Më i lartë është çmimi i tokës bujqësore në rajonin jverilindor - 688 euro për një dynym, derisa në rajonin juglindor mbetet pothuajse pa ndryshim. Ka ulje të çmimit të tokës bujqësore në rajonin jugperëndimor - me 53.4 për qind, në rajonin veriperëndimor 4.5 për qind , në atë verilindor – me 4 për qind. Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar i rentës për një dynym arriti 24.5 euro, domethënë shënoi rritje me 4.4 për qind. Më i lartë është çmimi i rentës në rajonin verilindor 35 euro për dynym. Rritje të çmimit të rentës ka në të gjitha rajonet me përjashtim të rajonit jugor qendror.Më shumë nga rubrika

Rezidenca

Në Varnа po mblidhet komisioni ndërqeveritar bullgaro-rus

Më 16 dhe 17 shtator në rezidencën “Evksiongrad” afër qytetit bregdetar Varna do të zhvillohet seanca e XVII-të e komisionit ndërqeveritar bullgaro-rus për bashkëpunim ekonomik, shkencor dhe teknik. Në rendin e ditës janë çështje të lidhura me..

botuar më 19-09-16 9.46.PD
Jordanka Fandëkova

Një vijë e vjetër hekurudhore në Sofje bëhet shteg për çiklizëm

Kryetarja e Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova paraqiti në një briefing një projekt të Bashkisë së Sofjes, i cili parashikon ndërtimin në kryeqytet të një shtegu të gjatë 3 km për çiklizëm. Një pjesë e madhe prej tij do të kalojë në një mjedis parku...

botuar më 19-09-13 5.24.MD

U zbulua një grup për trafikim ilegal organesh për transplantim

Gjatë një operacioni të MPB-së dhe prokurorisë u shpartallua një grup kriminal për trafikim ilegal organesh për transplantim. Që nga fillimi i vitit grupi ka organizuar pesë transplantime ilegale veshkash të shtetasve bullgar në Turqinë fqinje...

botuar më 19-09-13 5.07.MD