Çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore arriti 481 euro

Foto: BGNES

Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore është 481 euro. Rritja  është me 7.9 për qind në krahasim me vitin 2017.  Te fushat rritja e çmimit është me 12.6 për qind, përderisa për sipërfaqet me bar është ulur me 16.8 për qind. Më i lartë është çmimi i tokës bujqësore në rajonin jverilindor - 688 euro për një dynym, derisa në rajonin juglindor mbetet pothuajse pa ndryshim. Ka ulje të çmimit të tokës bujqësore në rajonin jugperëndimor - me 53.4 për qind, në rajonin veriperëndimor 4.5 për qind , në atë verilindor – me 4 për qind. Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar i rentës për një dynym arriti 24.5 euro, domethënë shënoi rritje me 4.4 për qind. Më i lartë është çmimi i rentës në rajonin verilindor 35 euro për dynym. Rritje të çmimit të rentës ka në të gjitha rajonet me përjashtim të rajonit jugor qendror.Më shumë nga rubrika

Bullgarja Mina Andreeva përkohësisht bëhet zëdhënëse kryesore e Komisonit Evropian

Bullgarja Mina Andreeva është e emëruar përkohësisht për zëdhënëse kryesore të Komisionit Evropian. Deri tani Andreeva qe zëvendëse e zëdhënësit kryesor Margaritis S’hinas. Qeveria greke propozoi që Shinasi të emërohet komisioner evropian në përbërjen e..

botuar më 19-07-19 2.59.MD

Parlamenti miratoi marrëveshjen për aeroplanët F-16

Pas debateve të rënda mbi 5 orësh, parlamenti miratoi marrëveshjen për blerjen e 8 avionëve F-16 me çmim nga 1,235 miliardë dollarë. “Pro” qenë 124 deputetë, “kundër” - 83, kurse 3 veta abstenuan. U hodh poshtë propozimi i Partisë Socialiste Bullgare në..

botuar më 19-07-19 2.47.MD
Боил Банов

Bullgaria dhe Italia po forcojnë shkëmbimet mes muzeve

Ministrat kulturor të Bullgarisë dhe të Italisë –Boill Banov dhe Alberto Bonisoli, shqyrtuan në Romë planet për forcimin e këmbimit mes muzeve të të dyja vendeve. Në këtë drejtim pala bullgare do të bashkëpunojë me galerinë “Ufici” në Firence, me..

botuar më 19-07-19 2.31.MD