Çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore arriti 481 euro

Foto: BGNES

Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore është 481 euro. Rritja  është me 7.9 për qind në krahasim me vitin 2017.  Te fushat rritja e çmimit është me 12.6 për qind, përderisa për sipërfaqet me bar është ulur me 16.8 për qind. Më i lartë është çmimi i tokës bujqësore në rajonin jverilindor - 688 euro për një dynym, derisa në rajonin juglindor mbetet pothuajse pa ndryshim. Ka ulje të çmimit të tokës bujqësore në rajonin jugperëndimor - me 53.4 për qind, në rajonin veriperëndimor 4.5 për qind , në atë verilindor – me 4 për qind. Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar i rentës për një dynym arriti 24.5 euro, domethënë shënoi rritje me 4.4 për qind. Më i lartë është çmimi i rentës në rajonin verilindor 35 euro për dynym. Rritje të çmimit të rentës ka në të gjitha rajonet me përjashtim të rajonit jugor qendror.Më shumë nga rubrika

Rumen Radev

Nisma e Rumen Radevit “Bëj sport me Presidentin”

Presidenti Rumen Radev filloi nismën e re për inkurajimin e aktivitetit fizik dhe sportit ndër fëmijët dhe të rinjtë në Bullgari. Emri i saj është “Bëj sport me Presidentin”. “E rëndësishmja është që të mos flasim vetëm për sportin, por të..

botuar më 19-10-17 3.52.MD

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare është liruar nga detyra para afatit

Këshilli për Mediat Elektronike votoi njëzëri me 5 vota “pro” ndërprerjes së parakohshme të mandatit të Drejtorit të Përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare (BNR) Svetosllav Kostov. Postin e Drejtorit të Përgjithshëm të BNR-së e merr përkohshëm..

botuar më 19-10-17 2.50.MD

Tajra Ridvaeva fitoi titullin evropian për vajzë digjitale të vitit

Eurokomisionerja bullgare Maria Gabriel përshëndeti Tajra Ridvaevën, e cila fitoi dekoratën evropiane ADA të Institutit për liderë digjitalë në kategorinë deri në 10 vjeç. Këtë e bëri të ditur përfaqësia e KE-së në Bullgari. Dje Gabriel shënoi fillimin..

botuar më 19-10-17 1.02.MD