Çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore arriti 481 euro

Foto: BGNES

Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore është 481 euro. Rritja  është me 7.9 për qind në krahasim me vitin 2017.  Te fushat rritja e çmimit është me 12.6 për qind, përderisa për sipërfaqet me bar është ulur me 16.8 për qind. Më i lartë është çmimi i tokës bujqësore në rajonin jverilindor - 688 euro për një dynym, derisa në rajonin juglindor mbetet pothuajse pa ndryshim. Ka ulje të çmimit të tokës bujqësore në rajonin jugperëndimor - me 53.4 për qind, në rajonin veriperëndimor 4.5 për qind , në atë verilindor – me 4 për qind. Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar i rentës për një dynym arriti 24.5 euro, domethënë shënoi rritje me 4.4 për qind. Më i lartë është çmimi i rentës në rajonin verilindor 35 euro për dynym. Rritje të çmimit të rentës ka në të gjitha rajonet me përjashtim të rajonit jugor qendror.Më shumë nga rubrika

Vriten 17 000 derra në rrethin e Ruses

Në rajonin e fermës industriale për rritje derrash në fshatin Nikollovo të rrethit të Ruses po vriten 17 000 derra për shkak të një vatre të porsazbuluar të murtajës afrikane ndër derrat. Aksesi i njerëzve të jashtëm është i ndaluar. Po dezinfektohen të..

botuar më 19-07-22 1.02.MD
Qendra e Studimeve Trend

Shumica e bullgarëve mendojnë se qeveria do të përfundojë mandatin e saj të plotë

Shumica e bullgarëve – 57% presin se qeveria e GERB-it do të përfundojë mandatin e vet të plotë. Të dhënat e agjencisë “Trend” tregojnë se kabineti aktual sipas qytetarëve është pa alternativë. Shpjegimi për ketë rezultat të anketës është se partia..

botuar më 19-07-22 11.58.PD
Tubimi kombëtar Rozhen 2019

Me tingëllimat e zileve u hap Tubimi “Rozhen – trashëgim në të ardhmen 2019”

Me tingëllimat e zileve presidenti Rumen Radev hapi Tubimin e Krijimtarisë Popullore dhe të Blegtorisë “Rozhen – trashëgim në të ardhmen 2019”. Mijëra njerëz nga vendi dhe nga jashtë mbërritën në lëndinat e Rozhenit të malit Rodopa. “Bullgaria do të ishte..

botuar më 19-07-19 5.52.MD