Lajmet e Radios Kombëtare Bullgare me besim më të lartë ndër bullgarët

Foto: Ivajllo Mihajllov

Bullgarët iu besojnë më shumë lajmeve të Radios Kombëtare Bullgare, tregon raporti vjetor i Institutit të Studimit të Gazetarisë “Rojters” pranë Universitetit të Oksfordit. Radioja Kombëtare Bullgare është me rezultat më të lartë sipas treguesit “besim në media ndër njerëzit të cilët e shfrytëzojnë për informacion” me 8.18 nga 10 pika të mundshme. Tendenca është te rritja e besimit pasi në vitin 2018 treguesi ishte 8.01. Grupi i sajteve të Radios Kombëtare Bullgare për herë të parë është në top 16 të mediave me akses më të madh. Mezi 40 për qind nga bullgarët iu besojnë lajmeve, tregon raporti. 52 për qind prej bullgarëve mendojnë se mediat kombëtare janë shumë negative. Ndër konkluzionet kryesore të anketës së bërë në 38 vende është se gjithnjë më shumë njerëz shqetësohen nga dezinformacioni, kërkojnë burime më të sigurta, por asnjeri nuk dëshiron të paguajë për gazetari të mirë.

Më shumë nga rubrika

Ministrat Ekaterina Zaharieva dhe Elmar Mamadjarov

Azerbajxhani mbështetet tek qendra e shpërndarjes së gazit “Ballkan”

Azerbajxhan beson se qendra bullgare e shpërndarjes së gazit “Ballkan” do të ndihmojë furnizimin me gaz natyror jo vetëm të Bashkimit Evropian, por edhe të gjitha shteteve të Ballkanit Perëndimor, tha në Baku Ministri i jashtëm i Azerbajxhanit..

botuar më 19-06-24 5.38.MD

Shkupi duhet të çmontojë simbolet e falsifikuara të shtetësisë maqedonase, kërkojnë nga VMRO-ja

Negociatat eventuale për anëtarësim të Maqdonisë së Veriut në Bashkimin Evropian janë lidhur me çmontimin e falsifikimeve për shtetësinë maqedonase, tha eurodeputeti bullgar dhe zv. kryetar i partisë qeverisëse VMRO Angell Xhambazki. Në lidhje me..

botuar më 19-06-24 5.15.MD
Zv. Prokurori i përgjithshëm Ivan Geshev para mediave

Është neutralizuar një grup për trafik të migrantëve përmes Bullgarisë

Prokuroria në Sofje njoftoi   se pas një operacioni të madh ndërkombëtar është neutralizuar grupi më i madh i cili ka vepruar deri tani në Bullgari për trafik të migrantëve  përmes territorit bullgar. Grupi i përbërë prej qytetarëve vendas dhe..

botuar më 19-06-24 2.51.MD