Komisioni për Mbrojtjen e Konkurrencës hodhi poshtë ankesën kundër realizuesi të interkonektorit me Greqinë

Foto: cpc.bg

Komisioni për Mbrojtjen e Konkurrencës hodhi poshtë ankesën e shoqatës “Toplivo 2” kundër zgjedhjes së furnizuesit të gypave për lidhjet e gazit me Greqinë. Ankesa u shtrua më 21 maj, kur shoqata u hoq nga konkursi, ndërsa Kompania e Projektimit ICGB, në të cilën aksionarë me pjesëmarrje të barabartë janë Holdingu Energjetik Bullgar dhe Shoqata Greko-Italiane ICI Poseidon, zgjodhi zbatues kompaninë greke Corinth Pipeworks Pipe Industry. Antimonopolisti nuk respektoi pretendimet e shoqatës “Toplivo 2”. Vendimi mund të apelohet para Gjykatës së Lartë Administrative. “Toplivo 2” tashmë apeloi para Gjykatës së Lartë Administrative një vendim tjetër të Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës me të cilën lejohej realizimi paraprak i kontratës me kompaninë greke Corinth Pipeworks Pipe Industry që të mos bllokohet ndërtimi i interkonektorit i cili duhet të jetë gati deri në fund të vitit 2020.

Më shumë nga rubrika

Ministrat Ekaterina Zaharieva dhe Elmar Mamadjarov

Azerbajxhani mbështetet tek qendra e shpërndarjes së gazit “Ballkan”

Azerbajxhan beson se qendra bullgare e shpërndarjes së gazit “Ballkan” do të ndihmojë furnizimin me gaz natyror jo vetëm të Bashkimit Evropian, por edhe të gjitha shteteve të Ballkanit Perëndimor, tha në Baku Ministri i jashtëm i Azerbajxhanit..

botuar më 19-06-24 5.38.MD

Shkupi duhet të çmontojë simbolet e falsifikuara të shtetësisë maqedonase, kërkojnë nga VMRO-ja

Negociatat eventuale për anëtarësim të Maqdonisë së Veriut në Bashkimin Evropian janë lidhur me çmontimin e falsifikimeve për shtetësinë maqedonase, tha eurodeputeti bullgar dhe zv. kryetar i partisë qeverisëse VMRO Angell Xhambazki. Në lidhje me..

botuar më 19-06-24 5.15.MD
Zv. Prokurori i përgjithshëm Ivan Geshev para mediave

Është neutralizuar një grup për trafik të migrantëve përmes Bullgarisë

Prokuroria në Sofje njoftoi   se pas një operacioni të madh ndërkombëtar është neutralizuar grupi më i madh i cili ka vepruar deri tani në Bullgari për trafik të migrantëve  përmes territorit bullgar. Grupi i përbërë prej qytetarëve vendas dhe..

botuar më 19-06-24 2.51.MD