Një shoqëri, filial i Hekurudhave Gjermane, do të rimëkëmbë Uzinën e Riparimit të Vagonëve në Karllovo

Foto: arkiv

Shoqëria “Di Bi Kargo” – një filial i Hekurudhave Gjermane “Dojçe Ban” lidhi një kontratë për blerjen e Uzinës së Riparimit të Vagonëve në qytetin bullgar Karllovo. Uzina, e cila u krijua në vitin 1964, u shpall në falimentim në vitin 2015 dhe që atëherë është e pandehur për kredi dhe borxhe të shumëfishta. Pronari i ri ka ndërmend të zgjerojë dhe të rinovojë uzinën. Për këtë arsye për këtë vit planifikon një investim nga 3.49 milion euro, ose 6.82 milion leva, dhe hapja e 33 vendeve të punës. Shoqata “Di Bi Kargo” është operatore kryesore hekurudhore me biznes në 15 shtete evropiane.


Më shumë nga rubrika

Hapi i parë për ndërtimin e qendrës shpërndarëse evropiane të gazit në Bullgari

Bullgaria nuk ka depozitime të konsiderueshme të gazit, as treg të madh të gazit, mirëpo ka ambicie evropiane në këtë degë. Bëhet fjalë para së gjithësh për projektin për ndërtimin e qendrës së madhe shpërndarëse të gazit dhe bursë, e cila do të..

botuar më 19-08-02 4.14.MD

Kosova dhe Bullgaria shtojnë numrin e lejeve për transport ndërkombëtar

Takimi i komisioneve të përbashkëta profesionale ndërmjet Ministrisë së Transportit të Bullgarisë dhe Ministrisë homologe te Kosovës ka rezultuar nënshkrimin e një protokolli i cili nënkupton shtimin e kontingjentit të leje ve për..

botuar më 19-08-02 11.53.PD

Bankat bullgare e çuan vendin tonë drejt eurozonës

Bankat bullgare i përballuan stres-testet dhe kontrollet e kapitalit dhe aktiveve, bëri të ditur Mekanizmi i Vetëm Mbikëqyrës i Bankës Qendrore Evropiane. Përmes testeve kaluan 6 banka bullgare – 4 prej bankave më të mëdha UniCredit Bulbank, Banka..

botuar më 19-07-31 9.00.PD