Zoran Zaev: E kaluara e përbashkët duhet të na bashkojë

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev
Foto: EPA/BGNES arkiv

“Me Bullgarinë nënshkruam marrëveshje për miqësi dhe bashkëpunim, e jo për probleme dhe përleshje publike. Ramë dakord se momentet e përbashkëta nga e kaluara duhet të na bashkojnë, e jo të na ndajnë”. Këtë e shkroi Kryeministri maqedonas Zoran Zaev në rrjetet sociale. “Përvojat nga komisionet historike në mbarë botën dhe Evropë tregojnë se bashkëpunimi kërkon kohë, përpjekje, durim, respekt për tjetrin dhe angazhim më të madh. Por mbi të gjitha na duhet ide e përbashkët që të ecim përpara... Për të pasur sukses duhet të piqemi së bashku, miqësia duhet të jetë e dyanshme”, janë fjalët e Zaevit.

Më herët Kryeministri bullgar Bojko Borisov deklaroi se maqedonasit duhet ende të piqen që të fitojnë datë për bisedimet për hyrje në BE dhe kjo ishte lidhur me kontestet për nacionalitetin e heroit kombëtar të të dyja vendeve Goce Dellçev.


Më shumë nga rubrika

Në lexim të parë Parlament hodhi poshtë votimin me makina

Në zgjedhjet vendore dhe parlamentare të mos votohet me makina. Këtë e vendosi në lexim të parë Kuvendi Popullor me votat e deputetëve nga Partitë GERB, “Patriotë të Bashkuar” dhe “Volja”. Mundësia të votohet me makina ruhet vetëm për zgjedhjet..

botuar më 19-07-16 5.18.MD
Nikolina Angellkova

Biznesi insiston për një reklamë më të gjerë të Bullgarisë si destinacion turistik

Ministrja e turizmit Nikolina Angellkova u takua me operatorë turistikë në pushimoren Zllatni Pjasëci. U diskutuan masa për tërheqjen e turistëve të organizuar në segmentin e regjistrimeve të vonshme për verën 2019 dhe përgatitja e stinës verore të vitit..

botuar më 19-07-16 5.09.MD

Sonte do të ketë hënë të plotë me eklips të pjesshëm

Natën e 16 duke u gdhirë 17 korrik do të ketë eklips të pjesshëm të Hënës – një pjesë nga Hëna do të kalojë përmes hijes së Tokës dhe do të bëhet e kuqërreme. Fenomeni do të shihet nga kënde të ndryshme të botës duke përfshirë edhe Bullgarinë. Errësimi do..

botuar më 19-07-16 4.50.MD