Neno Dimov kontrolloi punën e lidhur me restaurimin e Stepave Ponto-Sarmate afër Detit të Zi

Foto: BGNES

Ministri i mjedisit Neno Dimov kontrolloi veprimet e para të lidhura me projektin pilot të Bashkisë Kavarna pranë Detit të Zi për restaurimin e Stepave Ponto-Sarmate. Projekti është i parë jo vetëm për Bullgarinë, por për tërë Evropën. Për realizimin e tij Ministria e Mjedisit ka siguruar 100 mijë euro. Restaurimi i stepave është pjesë e masave, të cilat Bullgaria duhet t’i marrë në lidhje me një çështje penale kundër saj për shkak të prishjes së habiteteve natyrore të Stepave Ponto-Sarmate, të cilat ndodhen në kuadrin e rrjetit ekologjik “Natura 2000”.

Procedura penale ishte filluar për shkak të projekteve të mëdha për turbina të erës dhe për ndërtim, të cilat do të asgjësonin habitatet e shumë shpendëve të rrallë dhe të kërcënuar.

Më shumë nga rubrika

Rumen Radev: “Është e papranueshme që populli i cili i ka shpëtuar hebrenjtë e vet të akuzohet për racizëm”

“Është e papranueshme që populli i cili i ka shpëtuar të gjithë hebrenjtë e vet në kohën e Luftës së Dytë Botërore, të akuzohet për racizëm” . Këtë e ka thënë Presidenti Rumen Radev në lidhje me ndeshjen skandaloze të futbollit Bullgari-Angli...

botuar më 19-10-16 11.39.PD
Rajoni i qytetit Trën

Itinerar i ri malor për çiklistët me gjatësi 56 kilometra

Itinerari i ri në bashkinë Trën afër kufirit tonë me Serbinë – “VeloErul”, do të inaugurohet zyrtarisht më 19 tetor. Itinerari është me gjatësi 56 kilometra. Traseja është propozuar nga Shoqata Turistike e qytetit Trën (Bullgari..

botuar më 19-10-16 11.22.PD

Infermierët: Dëshirojmë ndryshimin e modelit të funksionimit të shëndetësisë

Pritet se një pjesë e infermierëve që po protestojnë në çadra para godinës së Ministrisë së Shëndetësisë, do të takohen me Мinistrin e shëndetësisë Kirill Ananiev. Në takim ai do të njihet me kërkesat e tyre për paga më të larta, për kushte më të..

botuar më 19-10-16 10.20.PD