Temenuzhka Petkova: Marrëveshja për CEZ nuk do të rrezikojë sigurinë energjike të vendit

Ministrja Temenuzhka Petkova
Foto: BGNES

Ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova deklaroi se marrëveshja për shitjen e biznesit të kompanisë energjetike CEZ në Bullgari nuk do të rrezikojë sigurinë energjetike të Bullgarisë. “Kjo është një marrëveshje që do të realizohet sipas rregullave të legjislacionit çek dhe qeveria jonë nuk është lidhur me të. Për ne është me rëndësi që të garantohet sigluara e sistemit energjetik të vendit tonë” – tha Ministrja Petkova. Kryetari i Entit Rregullator të Energjisë dhe Ujit Ivan Ivanov tha se institucioni i tij po kontrollon ecurinë e procedurave të lidhura me marrëveshjen.


Postimet e lidhura

Eurohold Bullgaria i blen aktivet e kompanisë çeke CEZ-Bullgaria

“Eurohold Bullgaria” do ta blejë Operatorin e shpërndarjes së energjisë elektrike në Bullgari të kompanisë çeke CEZ. “Euohold” është gati të paguajë për aktivet e CEZ-it 335 mln. euro. Deri tani “Eurohold Bullgaria” punonte vetëm në fushën e..

botuar më 19-06-21 11.47.PD

Më shumë nga rubrika

Në lexim të parë Parlament hodhi poshtë votimin me makina

Në zgjedhjet vendore dhe parlamentare të mos votohet me makina. Këtë e vendosi në lexim të parë Kuvendi Popullor me votat e deputetëve nga Partitë GERB, “Patriotë të Bashkuar” dhe “Volja”. Mundësia të votohet me makina ruhet vetëm për zgjedhjet..

botuar më 19-07-16 5.18.MD
Nikolina Angellkova

Biznesi insiston për një reklamë më të gjerë të Bullgarisë si destinacion turistik

Ministrja e turizmit Nikolina Angellkova u takua me operatorë turistikë në pushimoren Zllatni Pjasëci. U diskutuan masa për tërheqjen e turistëve të organizuar në segmentin e regjistrimeve të vonshme për verën 2019 dhe përgatitja e stinës verore të vitit..

botuar më 19-07-16 5.09.MD

Sonte do të ketë hënë të plotë me eklips të pjesshëm

Natën e 16 duke u gdhirë 17 korrik do të ketë eklips të pjesshëm të Hënës – një pjesë nga Hëna do të kalojë përmes hijes së Tokës dhe do të bëhet e kuqërreme. Fenomeni do të shihet nga kënde të ndryshme të botës duke përfshirë edhe Bullgarinë. Errësimi do..

botuar më 19-07-16 4.50.MD