Rumen Radev: Mbrojtja e të drejtave të njeriut nuk mund të sigurohet pa paqe afatgjatë

Foto: BTA

Bullgaria do të vazhdojë të jetë pjesë e përpjekjeve të OKB-së për përforcimin e solidaritetit ndërkombëtar me qëllim arritjen e një strategji të qëndrueshme globale dhe të parandalimit në fushën e mbrojtjes së të drejtave të njeriut. Këtë e tha në Gjenevë Presidenti Rumen Radev para Këshillit të OKB-së për të drejtat e njeriut. Që nga sivjet Bullgaria është anëtare me të drejta të plota e Këshillit për periudhën deri në vitin 2021. Kjo bëhet për herë të parë që nga krijimi i institucionit ndërkombëtar. Mbrojtja e të drejtave të njeriut nuk mund të sigurohet pa paqe afatgjatë dhe pa zhvillim të qëndrueshëm, nënvizoi Radevi. Presidenti pohoi angazhimin e Bullgarisë që të zhvillojë politika kombëtare në fushën e mbrojtjes së të drejtave të njeriut, siç edhe të marrë pjesë në organe të ndryshme regjionale dhe ndërkombëtare si Këshilli, për të arritur këtë qëllim të lartë të OKB-së.

Më shumë nga rubrika

Tubimi kombëtar Rozhen 2019

Me tingëllimat e zileve u hap Tubimi “Rozhen – trashëgim në të ardhmen 2019”

Me tingëllimat e zileve presidenti Rumen Radev hapi Tubimin e Krijimtarisë Popullore dhe të Blegtorisë “Rozhen – trashëgim në të ardhmen 2019”. Mijëra njerëz nga vendi dhe nga jashtë mbërritën në lëndinat e Rozhenit të malit Rodopa. “Bullgaria do të ishte..

botuar më 19-07-19 5.52.MD

Parlamenti miratoi lëshimin e një shume suplementare nga buxheti për blerjen e gjuajtësve të rinj

Parlamenti aktualizoi buxhetin e shtetit për vitin 2019 dhe shtoi shpenzimet buxhetore të Ministrisë së Mbrojtjes me 1.07 miliard euro. Aktualizimi i buxhetit ka për qëllim të sigurohet blerja e 8 aeroplanëve luftarakë nga tipi i ri për forcat e armatosura..

botuar më 19-07-19 4.28.MD

1750 sisorë të përngjashëm të balenës u regjistruan në pellgun e Detit të Zi

Përfundoi studimi më i madh i sisorëve të përngjashëm të balenës në pellgun e Detit të Zi. Në auktorin e pesë shteteve detare – Rumania, Bullgaria, Ukraina, Turqia, Gjeorgjia u regjistruan 1750 sisorë të përngjashëm të balenës, njoftuan nga Organizata..

botuar më 19-07-19 4.10.MD