Zjarr shpërtheu në Termocentralin “Marica-Iztok 2”

Foto: BGNES

Zjarr ka shpërthyer në instalimin e pastrimit të squfurit të njësisë së shtatë të energjisë të termocentralit “Marica-Iztok 2” gjatë kohës së një remonti të planifikuar. Janë marrë të gjitha masat për sigurimin e zonës. Nuk ka punonjës të aksidentuar, mungon dhe rrezik për popullsinë në rajon. Një ekip i zjarrfikësve pranë centralit ka reaguar në mënyrë të rrufeshme. Në këtë etapë nuk ka rrezik nga ndotja e ajrit. Për shkak të zjarrit në këtë moment janë nxjerrë nga puna 3 nga 8 blloqet e termocentralit.

Gjatë shuarjes së zjarrit, pjesërisht ka rënë oxhaku 135 metrash i instalimit të desulfurizimit të gazeve, që ka qenë në remont.Më shumë nga rubrika

Planifikohet rritja e pagesave sociale në vitin 2020

Që nga 1 korriku i vitit të ardhshëm pensionet do të shtohen me 6.7 për qind. Kjo parashikohet në projekt-buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020, njoftoi Radioja Kombëtare. Për pensionet shteti do të ndajë afro 373 milionë euro më shumë në..

botuar më 19-10-21 6.51.MD

OKB-ja: 33 gra bullgare u vranë si rezultat i dhunës shtëpiake gjatë vitit 2018

Bullgaria është me një pjesë të ulët të sinjaleve për dhunë në shtëpi dhe gratë duhet të inkurajohen të njoftojnë për raste të tilla, komentoi në një konferencë për shtypin raportuesja e OKB-së mbi çështjet e dhunës ndaj grave Dubravka Simonoviç (Dubravka..

botuar më 19-10-21 6.34.MD

Bullgaria është në vendin e katërt në BE-në për nga teprica buxhetore

Sipas Evrostatit Bullgaria radhitet në vendin e 4-të në BE për nga teprica buxhetore, e cila në vitin 2018 ishte 1.8 për qind nga produkti i brendshëm bruto. Para saj janë vetëm Luksemburgu me +2,7 për qind, Gjermania me +1,9 për qind dhe Malta me +1,9 për..

botuar më 19-10-21 5.32.MD