Është neutralizuar një grup për trafik të migrantëve përmes Bullgarisë

Zv. Prokurori i përgjithshëm Ivan Geshev para mediave
Foto: BGNES

Prokuroria në Sofje njoftoi  se pas një operacioni të madh ndërkombëtar është neutralizuar grupi më i madh i cili ka vepruar deri tani në Bullgari për trafik të migrantëve  përmes territorit bullgar. Grupi i përbërë prej qytetarëve vendas dhe qytetarëve me banim të përhershëm në Bullgari nga Iraku dhe Afganistani është pjesë e një kanali ndërkombëtar për trafikimin e njerëzve nga Afganistani. Pas kalimit të tyre përmes Iranit dhe Turqisë ata janë dërguar për në Evropën Perëndimore.


Më shumë nga rubrika

Instituti Kombëtar i Sigurimeve

Më pak të papunë, por më shumë shpenzime për kompensimet e papunësisë

Janë rritur shpenzimet për ndihmën në rast të papunësisë, duke pasur parasysh se përqindja e njerëzve pa punë është ulur gjatë disa viteve të fundit. Këtë e tregon një analizë e bërë nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve. Mjetet e paguara gjatë vitit..

botuar më 19-07-22 6.02.MD

Në Bullgari ishte bërë kontrolli i parë mjekësor me 5G

Teknologjia 5G është revolucionare për ekonominë, industrinë, shoqërinë dhe njerëzit. Këtë e tha ministri i transoportit, teknologjive informative dhe komunikimeve Rosen Zheljazkov gjatë bisedës së parë përmes rrjetit mobil 5G në Bullgari. Në..

botuar më 19-07-22 5.27.MD

Bullgaria është kundër pranimit të migrantëve drejtpërsëdrejti nga anijet

Zëvendëskryeministrja dhe ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva dhe ministri i punëve të brendshme Mlladen Marinov morën pjesë në takimin joformal të ministrave të brendshëm dhe të jashtëm të vendeve të Bashkimit Evropian dhe të..

botuar më 19-07-22 4.57.MD