Shkupi duhet të çmontojë simbolet e falsifikuara të shtetësisë maqedonase, kërkojnë nga VMRO-ja

Angell Xhambazki
Foto: BTA

Negociatat eventuale për anëtarësim të Maqdonisë së Veriut në Bashkimin Evropian janë lidhur me çmontimin e falsifikimeve për shtetësinë maqedonase, tha eurodeputeti bullgar dhe zv. kryetar i partisë qeverisëse VMRO Angell Xhambazki. Në lidhje me punën e komisionit të përbashkët bullgaro-maqedonas për çështjet historike, Xhambazki mendon se koncepti për “kombësinë maqedonase” ka lindur më 2 gusht 1944 në manastirin “Prohor Pçinski”. Pas kësaj është imponuar me tradhtinë kombëtare të një pjese prej udhëheqësve në Sofje pas vitit 1944.

Deputeti evropian përshëndeti fjalët e Presidentit maqedonas Stevo Pendarovski se Goce Dellçev e ka identifikuar veten si bullgar. “Kjo është një përparim i madh. Tani Presidemnti i Maqedonisë sonë vëllazërore pohon se ky është një fakt historik – Goce Dellçev është bullgar”, nënvizoi Xhambazki


Më shumë nga rubrika

Tubimi kombëtar Rozhen 2019

Me tingëllimat e zileve u hap Tubimi “Rozhen – trashëgim në të ardhmen 2019”

Me tingëllimat e zileve presidenti Rumen Radev hapi Tubimin e Krijimtarisë Popullore dhe të Blegtorisë “Rozhen – trashëgim në të ardhmen 2019”. Mijëra njerëz nga vendi dhe nga jashtë mbërritën në lëndinat e Rozhenit të malit Rodopa. “Bullgaria do të ishte..

botuar më 19-07-19 5.52.MD

Parlamenti miratoi lëshimin e një shume suplementare nga buxheti për blerjen e gjuajtësve të rinj

Parlamenti aktualizoi buxhetin e shtetit për vitin 2019 dhe shtoi shpenzimet buxhetore të Ministrisë së Mbrojtjes me 1.07 miliard euro. Aktualizimi i buxhetit ka për qëllim të sigurohet blerja e 8 aeroplanëve luftarakë nga tipi i ri për forcat e armatosura..

botuar më 19-07-19 4.28.MD

1750 sisorë të përngjashëm të balenës u regjistruan në pellgun e Detit të Zi

Përfundoi studimi më i madh i sisorëve të përngjashëm të balenës në pellgun e Detit të Zi. Në auktorin e pesë shteteve detare – Rumania, Bullgaria, Ukraina, Turqia, Gjeorgjia u regjistruan 1750 sisorë të përngjashëm të balenës, njoftuan nga Organizata..

botuar më 19-07-19 4.10.MD