“Heronjtë e dashur dhe të preferuar të fëmijëve” është motoja e festivalit të skulpturave prej rëre në qytetin Burgas

Foto: sandfestburgas.com

Festivali i skulpturave prej rëre po zhvillohet për herë të 12-të në qytetin Burgas. Sivjet në të marrin pjesë vetëm mjeshtër bullgarë, kurse motoja është “Heronjtë e dashur dhe të preferuar të fëmijëve”. Ky është një festival i përqendruar mbi detajin, thonë mjeshtërit.

Ognjan Petkov, një nga doajenët e forumit të rërës në qytetin Burgas thotë se e pëlqen idenë e festivalit, sepse çdo një hero nga përrallat e fëmijëve është shumë i dashur për fëmijët dhe të rriturit, çdo një njeri i  ka në zemër. “Dua që çdo një fëmijë të shikojë Pipin brenda vetvetes dhe e provokoj  atë që të lexojë librin” – thotë Ognjan.

Për festivalin janë sjellë 400 tonë rërë lumore më shumë se sa ishte përdorur vitin e kaluar, përgatitja ka zgjatur 6 muaj, 15 ditë piktorët i kanë formuar figurat në vapën e qytetit detar dhe vetëm 3 muaj banorët e Burgasit dhe mysafirët mund t’i shikojnë – shpjegojnë organizatorët. Sipas fjalëve të tyre tani për tani vetëm mund të ëndërrojmë që këto skulptura përrallore të mbeten dhe hapësira rreth tyre të zhvillohet dhe të zgjerohet çdo verë.

Më shumë nga rubrika

Rafaella Rafaellova – artistja me imagjinatë pa ka kufij

Cila është ndjenja të pikturosh një pikturë, në qoftë se je një pjesë prej saj? Kjo është pyetja të cilën mbase mund ta drejtojë çdonjëri i cili ka lexuar për Rafaella Rafaellovën dhe hobin e saj. Ajo është një nga artistët e parë VR (realitet..

botuar më 19-10-14 12.02.MD

Teatri i kukullave na çon në një përrallë të bukur japoneze

Ditët e Kulturës Japoneze në Bullgari qenë shkak që në Teatrin e Ushtrisë Bullgare në Sofje të prezantohet teatri i kukullave për fëmijë dhe të moshuar, i cili pushton me ngjyrat dhe ekzotiken e Tokës së Lindjes së Diellit. “ Princi i Detit dhe Princi..

botuar më 19-10-12 2.05.MD

Daniella Kostova – piktorja e cila paketoi Ringturmin dhe studion stuhitë natyrore

Në fillim të verës një instalim artistik tërhoqi vëmendjen e vjenezëve – nga maja e kullës “Ringturm” u lëshua një fotografi e madhe е një bebeje kozmonaut, mbi skafandrin e të cilit është ulur një pëllumb i bardhë me krahë të hapur. Me projektin..

botuar më 19-10-11 11.52.PD