Ndryshime në ligjin për dokumentet bullgare

Foto: arkiv

Që nga viti 2021 vlefshmëria e pasaportave bullgare do të jetë 10 vjet. Për personat në moshë deri më 18 vjeç – 5 vjet. Kuvendi lejoi që kërkesat për lëshimin e dokumenteve të reja të parashtrohen në sistemin e shërbimeve elektronike pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme. Shërbimi do të jetë i disponueshëm pa nënshkrim elektronik, do të ketë nevojë për prezantimin e kopjes së dokumentit të vjetër të vlefshëm. Dokumenti i ri do të dorëzohet personalisht pas identifikimit të marrësit dhe pas kthimit të dokumentit të vjetër. Afati për lëshimin e dokumenteve të reja në përfaqësitë konsullore dhe diplomatike bullgare tashmë do të jetë 45 ditë. Shërbimi i shpejtë do të jetë 30-ditësh. Bullgarët jashtë shtetit do të mund t’i marrin dokumentet e tyre jashtë Bullgarisë, duke përdorur korrier të licencuar.


Më shumë nga rubrika

Huan Sen (majtas) dhe Bojko Borisov

Po diskutohet aktivizimi i marrëdhënieve Bullgari – Kamboxhia

Për vizitë në Bullgari është Kryeministri i Kamboxhias Huan Sen. Kryeministri bullgar Bojko Borisov diskutoi me mysafirin aktivizimin e lidhjeve ekonomike bilaterale, inkurajimin e kontakteve të biznesit ndërmjet të dyja vendeve, zhvillimin e..

botuar më 19-10-16 1.03.MD

Rumen Radev: “Është e papranueshme që populli i cili i ka shpëtuar hebrenjtë e vet të akuzohet për racizëm”

“Është e papranueshme që populli i cili i ka shpëtuar të gjithë hebrenjtë e vet në kohën e Luftës së Dytë Botërore, të akuzohet për racizëm” . Këtë e ka thënë Presidenti Rumen Radev në lidhje me ndeshjen skandaloze të futbollit Bullgari-Angli...

botuar më 19-10-16 11.39.PD

Infermierët: Dëshirojmë ndryshimin e modelit të funksionimit të shëndetësisë

Pritet se një pjesë e infermierëve që po protestojnë në çadra para godinës së Ministrisë së Shëndetësisë, do të takohen me Мinistrin e shëndetësisë Kirill Ananiev. Në takim ai do të njihet me kërkesat e tyre për paga më të larta, për kushte më të..

botuar më 19-10-16 10.20.PD