Zëvendëskryeministri i Kinës Li Hongzhong është për vizitë në Bullgari

Foto: BTA

Shpresojmë se me rastin e përvjetorit të 70-të të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Bullgarisë dhe Kinës, do të arrijmë rezultate të konsiderueshme, tha kryeministri Bojko Borisov në takimin e tij me zëvendëskryeministrin Li Hongzhong. Borisovi nënvizoi se Sofja i përkrah nismat “17+1” dhe “Një brez, një udhë”. “Dëshirojmë që ato të sjellin rezultate praktike me anë të zhvillimit të projekteve energjetike dhe infrastrukturore në Bullgari me investime dhe pjesëmarrje kineze, duke respektuar parimet dhe normat e Bashkimit Evropian dhe pa garanci shtetërore”, tha kryeministri bullgar. Borisovi shtoi se jo në vend të fundit, shpresojmë se me ndihmën e miqve tanë kinezë do të hapim tregun tonë për turistët nga Kina. 


Më shumë nga rubrika

Sindikatat dhe Ministria Sociale hodhën poshtë idenë për kartë për njerëzit me prejardhje bullgare

Sindikatat, Ministria Sociale dhe Konfederata e Punëdhënësve dhe Industrialistëve në Bullgari hodhën poshtë idenë për kartë për njerëzit me prejardhje bullgare e cila të dallohet nga karta e identitetit. Propozimi u diskutua në një mbledhje të Këshillit..

botuar më 19-07-15 5.11.MD

Propozohet demopolizim i Arkës Shëndetësore

Demopolizim i Arkës Shëndetësore dhe mundësi për krijimin e fondeve private shëndetësore. Kjo parashikohet në modelin e ri të sigurimit shëndetësor, propozuar nga ministri i shëndetësisë Kirill Ananiev. Nuk do të lejohet që fondet të zgjedhin personat sipas..

botuar më 19-07-15 4.42.MD

Bullgaria është prodhuesja më e madhe e vajrave organike të trëndafilit dhe të livandës në botë

Ministria e Bujqësisë hartoi një Plan Kombëtar për zhvillimin e prodhimit biologjik deri në vitin 2027. Qëllimi është që vendi të afirmohet si lider në një sërë bio-prodhimesh. Do të inkurajohet qëndrueshmëria e fermave të vogla biologjike nëpërmjet..

botuar më 19-07-15 3.24.MD